Sambåndet

Torsdag 18. oktober 2018
RSS

Sang- og musikkurs på BBB

 KOMMER: Jan Honningdal blir enav instruktørene på sang- og musikkurset i oktober. (FOTO: MOT MÅLET) Av Torbjørn Aadland– Vi håper å samle både ledere, korfolk og musikere fra hele ImF-regionen. Helst også utover det – fra forskjellige organisasjoner og sammenhenger, sier Oddvar Tveiten, sang- og musikkonsulent i Indremisjonsforbundet. Kurshelgen på Bildøy arrangeres i samarbeid med […]

Av admin. Publisert 11. juni 2004.
  
KOMMER: Jan Honningdal blir en
av instruktørene på sang- og musikkurset i oktober.
(FOTO: MOT MÅLET)

Av Torbjørn Aadland

– Vi håper å samle både ledere, korfolk og musikere fra hele ImF-regionen. Helst også utover det – fra forskjellige organisasjoner og sammenhenger, sier Oddvar Tveiten, sang- og musikkonsulent i Indremisjonsforbundet.
Kurshelgen på Bildøy arrangeres i samarbeid med Bibelskolen og Bergens Indremisjon. Det er dannet en felles komité som har bestemt kurstilbudet, arbeidet med å skaffe instruktører og utarbeidet programmet. Sang- og musikkrådet i ImF er initiativtakere til kurset.

Erfarne instruktører
Det blir felles bibelundervisning på kurshelgen, og ellers blir deltakerne delt på åtte forskjellige kurs. Fem av kursene retter seg mot korarbeid. Det blir ett kurs for barnekordirigenter og -ledere, og to dirigentkurs rettet mot ungdomskor/voksenkor – ett for nybegynnere og ett for viderekomne. I tillegg blir det et kurs for korsangere, og et for korstyremedlemmer. Ellers blir det kurs i lovsangsledelse, samspill i band, og lydteknikk for nybegynnere.
Det blir erfarne instruktører på alle kurs. Foreløpig kan Tveiten røpe at Jan Honningdal blir instruktør på kurset i lovsangsledelse, og Odd Jakobsen (GlaVox) skal holde barnekor-kurset. Magne Thormodsæter instruerer i samspill i band, og Kirsten Mona Aadland og Jostein Myklebust holder kursene for hhv. nybegynner- og viderekomne dirigenter. Arthur Botnevik skal undervise i lydteknikk, og Arne Petter Iversen med erfaring fra Norges Korforbund vil gi inspirasjon til korstyremedlemmer. Jarle Haugland fra Bergens Indremisjon vil stå for bibelundervisningen.

Etterspurt
Det er mange år siden sist ImF arrangerte lignende kurs, sier Tveiten.
– Så vidt jeg har klart å finne ut av, var det et sang- og musikkurs i 1987, og en sang- og musikk- konferanse i 1993. Ellers har vi vært med i Concordia-samarbeidet, der det har vært årlige kurs, men det har ligget på is de siste årene. Vi har fått flere henvendelser med etterlysning av sang- og musikkurs. Derfor sørget Sang- og musikkrådet for å få det inn som en målsetning i strategi- og handlingsplanen for 2002-2004.
Oddvar Tveiten oppgir tre hovedmål med kurshelgen. For det første ønsker han at kurset skal være til inspirasjon i sang- og musikkarbeidet i forsamlingene. Både på det åndelige plan – gjennom et åndelig fokus, bibelundervisning og fellesskap – og på det praktiske området, gjennom musikkfaglig opplæring. Det andre hovedmålet er videreutvikling. Den enkelte som er involvert i sang- og musikkarbeidet, skal komme seg videre og utvikle seg personlig og musikalsk/åndelig. Det tredje målet er å bygge relasjoner. Deltakerne får anledning til å bli kjent med nye folk, og knytte kontakter. Vi kan lære av hverandre, inspirere hverandre og hjelpe hverandre videre, sier Tveiten.

Send folk på kurs!
Tveiten oppfordrer alle forsamlinger i ImF til å sende representanter fra sang- og musikkarbeidet på kurs.
– Ta gjerne direkte kontakt med aktuelle kandidater, og oppfordre dem til å melde seg på. De forsamlingene som har anledning til det, bør støtte sine utsendte økonomisk. Det er en god investering. Deltakerne vil komme tilbake til arbeidet med inspirasjon og ny giv! lover Oddvar Tveiten.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bedehusfolk som har gitt uttrykk for savn av liturgi i forsamlingene, får nå et alternativ.

Laget utfordrer kristne forskere og forelesere om å stå fram slik at ferske kristne studenter kan få noen forbilder.

Finansiering er på plass og grunnarbeidet i gang for den lenge planlagte ridehallen på KVS-Bygland.

Er til dømes saudiarar som har konvertert til kristendomen i løyndom, kristne, spør professor Berit Thorbjønrsrud.

Både KrF og Kristne Friskolers Forbund vil ta opp saken om kraftige kutt i statstilskuddet til naturbruksskoler.

Copyright © Sambåndet 2018