Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Elevate-konsert på LUS

 TRØKK: Elevate skapte stor stemning blantde yngre LUS-deltakerne. (FOTO: KPK)Flere bilder fra LUS her Av Torbjørn Aadland Det kristne pop-bandet Elevate hadde konsert på LUS på fredagskvelden. Da var alle LUS»erne samt en del besøkende samlet til en konsert med full trøkk i stevnehallen i Stord Sportssenter. Elevate presenterte drivende rytmer i gitarbaserte rocke-sanger, med […]

Av admin. Publisert 28. juli 2004.
  
TRØKK: Elevate skapte stor stemning blantde yngre LUS-deltakerne.
(FOTO: KPK)
Flere bilder fra LUS her

Av Torbjørn Aadland

Det kristne pop-bandet Elevate hadde konsert på LUS på fredagskvelden. Da var alle LUS»erne samt en del besøkende samlet til en konsert med full trøkk i stevnehallen i Stord Sportssenter. Elevate presenterte drivende rytmer i gitarbaserte rocke-sanger, med innslag av ballader og allsanger innimellom. Publikum fikk også høre et flott vitnesbyrd:
– Aviser, ukeblad og venner vil si oss at du må være sånn og sånn for å bli godtatt. Men vi som er kristne, tror på en ting: Sannheten, Jesus Kristus. Han elsker dere alle. Gjennom han er du god nok!
Kommentaren fra tenåringene var at konserten var «Helt konge! Vanvittig bra!». Etter konserten stod fansen i kø for å kjøpe CD-singelen «Memory Completed» og få autografene til sine forbilder. 50 plater gikk unna på null komma svisj, og bandet hadde dessverre ikke med seg flere.
Responsen fra de litt eldre ungdommene var mer nøktern.
– De hadde veldig bra sanger og en klar kristen profil, men det var litt dårlig balanse, med blant annet utydelig vokal.
En voksen person uttalte imidlertid:
– Dette var kjempebra! Det er flott at vi har flinke kristne musikere i den sjangeren også. Mye bedre at tenåringene får hoppe og danse litt til dette, enn at de skal gå på diskotek. Det eneste minuset er at de er utsolgt for plater allerede…
Etter hvert som oppstyret begynte å legge seg, tok vi oss en prat med vokalist Dag Inge Ulstein og bassist Eivind Lindtjørn. De fortalte at bandets første spillejobb var på UL i fjor. Siden det har de spilt i Bergen og på Klepp, og 3-4 ganger i Stavanger, bl.a. på Impuls. Til LUS kom de direkte fra en uke på KRIK»s sommerleir «Action», og snart skulle de videre på Skjærgårds-festivalen.

– Hva vil dere med bandet og musikken?
– Vi vil være annerledes; et alternativ til alt annet innen sjangeren, sier en hås Dag Inge Ulstein. – Det fins mange dårlige tekster. Men vi vil lage god kristen musikk med tydelige tekster. Vi gidder ikke å pakke inn budskapet.
– Hva slags respons får dere fra publikum og fans rundt omkring?
– Vi får bare positive tilbakemeldinger over alt hvor vi kommer, sier Eivind Lindtjørn. – De yngste tenåringene er mest begeistret, mens de fra 25-30 er mer nøkterne. Vi kan vel si det slik at iveren er omvendt proporsjonal med alderen…

– Hvordan vil dere satse framover?
– Vi vil spille så mye som mulig. Vi drømmer om å lage en hel CD-plate. Men så lenge vi får vitne for folk som ikke har hørt evangeliet, er vi glade, avslutter Ulstein.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018