Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS

Sparker i gang supersemester

RETT I NOTA: Utvidet satsing på nett ga Bibelskolennettkjenning dette skoleåret. Rektor Arnfinn Norheim sikter høyt og offensivt. (FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN) Av Kristin Tonning-OlsenVanligvis er det søkermassen før sommerferien som er retningsgivende for det endelige antall elever ved Bibelskolen Bildøy Bergen for kommende høst. Men ikke i år. I fjor hadde Bibelskolen 65 elever. Og […]

Av admin. Publisert 25. august 2004.
 
RETT I NOTA: Utvidet
satsing på nett ga Bibelskolen
nettkjenning dette skoleåret.
Rektor Arnfinn Norheim sikter
høyt og offensivt.
(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Vanligvis er det søkermassen før sommerferien som er retningsgivende for det endelige antall elever ved Bibelskolen Bildøy Bergen for kommende høst. Men ikke i år. I fjor hadde Bibelskolen 65 elever. Og det elevantallet regnet de ansatte ved skolen som realistisk for dette skoleåret også.
– Da vi tok sommerferie her på skolen, sa vi til hverandre at vi regnet med rundt 60 elever til høsten. Jeg spurte de ansatte om de kunne være med å be om at vi måtte få flere elever, sier rektor ved bibelskolen, Arnfinn Norheim. Og flere har det blitt. Gjennom sommeren meldte tjue nye bibelskoleelever sin ankomst på bibelskolen i midten av august.

– Jeg vet ikke om jeg kan si at det er fordi vi ba, men hyggelig er det nå uansett, sier en fornøyd Norheim som ved skolestart i år kan telle hele 84 elever i klasserommene på Sotra. Ikke nok med at elevtallet er høyere enn forrige år, kjønnsfordelingen er også noe usedvanlig dette skoleåret.
– I år har vi 41 gutter og 43 jenter på skolen. Det er uvanlig, for ofte er det stor overvekt av jenter på skolen, opplyser skolesekretær Norvald Snekkevik.

Lett på nett
Noe av grunnen til økt interesse for bibelskolen dette året, er at man nå lettvint kan søke plass på Bibelskolen via nettet, tror rektor Norheim.
– Det er mye lettere å søke på nett enn å sende inn søknadsskjema en får tilsendt gjennom å henvende seg til skolen. Vi oppretter umiddelbart kontakt med interesserte elever på nettet, og der kan vi følge opp den enkelte i stedet for å gå runden gjennom postgangen, som jo går mye tregere. Jeg er både glad og ydmyk, sier Norheim om årets elevantall og nevner at det fremdeles er plass til noen få etternølere ved Bibelskolen.

– Kristen skole alt å si
Noen som ikke har nølt med å skaffe seg bibelskoleplass, er de tre kameratene
Hallvar André Lunde, Arne Fosse og Leidulf Osaland. Alle tre er de fra Ølensvåg utenfor Haugesund. Og alle tre gleder de seg til et år på bibelskolen.
– Det at det er en kristen skole har alt å si, sier guttene som slik forklarer sitt valg av skole. Og allerede første skoledag mener forholdene på sitt nye tilholdssted ser lovende ut.
– Vi har hilst på mange nye, forteller guttene som har registrert at det er flust med søte jenter på skolen.
– For min del er det ikke aktuelt, for jeg har dame, forklarer Arne Fosse.
Men de to kompisene ser ikke helt bort i fra at det kan dukke opp et damebekjentskap eller to i løpet av skoleåret.
– Vi tar det som det kommer, sier guttene som gleder seg til å bli kjent med 81 medelever.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018