Med Finnmark i hjertet

 Bildetekst Av Kristin Tonning OlsenLangt nord i landet har Jorunn Eikemo sin arbeidsplass. Sammen med mannen Olav reiser hun Finnmark rundt for Indremisjonsforbundet med evangeliet i bagasjen til den nordnorske befolkning. De har base i Repparfjord ungdomssenter, og her har de utgangspunktet for reisevirksomheten sin som fyller to heltids-stillinger. Det omreisende ekteparet mener nordlendingene har […]

  
Bildetekst

Av Kristin Tonning Olsen

Langt nord i landet har Jorunn Eikemo sin arbeidsplass. Sammen med mannen Olav reiser hun Finnmark rundt for Indremisjonsforbundet med evangeliet i bagasjen til den nordnorske befolkning. De har base i Repparfjord ungdomssenter, og her har de utgangspunktet for reisevirksomheten sin som fyller to heltids-
stillinger. Det omreisende ekteparet mener nordlendingene har behov for evangeliet.

Ber for mennesker
– Guds folk trenger Guds ord. Det er viktig å forkynne og komme i dialog med mennesker, spesielt her i nord hvor det lite kristent arbeid, sier Jorunn og fortsetter:
– Vi ber for mennesker vi møter. Noen av disse har tatt nye steg og blitt bekjennende kristne. Men vi treffer for få mennesker som ikke er kristne, de kommer ofte ikke til tradisjonelle kristne møter, mener Jorunn.
Hennes største ønske for høsten er at Indremisjonsforbundet skal starte opp et arbeid for barn i Hammerfest.
– Hammerfest er forsømt. Det finnes noen kristne tilbud for barn der, men der er mange barn, sier Jorunn som håper at nettopp Hammerfest får flere tilbud til de aller yngste.

På rett sted
– Hvilke ord kan vel beskrive Finnmark? spør Jorunn og svarer selv:
– Finnmark er i mitt hjerte. Det er greit å komme til andre steder, men det er noe helt spesielt med Finnmark. Ord blir lett platte, men dette er mitt kall, dette er min plass. Det er en landsdel med en fascinerende natur, og folk er trivelige, forteller Jorunn. Hun mener likevel det ikke er dette som danner hennes fantastiske forhold til fylket.
– Folk kan reise til verdens ende for evangeliet. Paulus sa at Guds hjerte tvinger en til å dra. Gud legger det i oss, mener Jorunn som selv nettopp har kommet tilbake til Finnmark etter sommerferien.
– Jeg har hatt en fin ferie. Men da jeg kom opp igjen hit, kjente jeg at; ja, det er her jeg er hjemme.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.