Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Hundrevis tok stopp. Et Pit-Stop

 TILBEDELSE: Lovsangen stod i taket under Pit-Stop og lovsangskonsert med Rudi Myntevik med band i Betlehem. (FOTO: UNGDOM OG TIDEN) Av Kristin Tonning-OlsenDisse flere hundre brukte en helg i Betlehem, Bergen. 17.- 19. september var satt av til tid sammen med Gud og med hverandre. For å la seg inspirere, bli motivert, bli utrustet, tjene […]

Av admin. Publisert 22. september 2004.
  
TILBEDELSE: Lovsangen stod i taket under Pit-Stop og lovsangskonsert med Rudi Myntevik med band i Betlehem.
(FOTO: UNGDOM OG TIDEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Disse flere hundre brukte en helg i Betlehem, Bergen. 17.- 19. september var satt av til tid sammen med Gud og med hverandre. For å la seg inspirere, bli motivert, bli utrustet, tjene og tilbe. En hel helg til ende. En helg propp full av undervisning, lovsang, seminarer, møter, brus, Nugatti, brødskiver, fellesskap og konsert. Og Jesus. Etter endt arrangement sier arrangørene seg svært fornøyde med helgens storkalas.

– Pit-Stop gikk veldig bra. Vi er veldig fornøyde. Vi hadde 250 deltakere, og opptil 450 ungdommer på møtene og på konserten. Opplegget traff slik vi trodde, konstaterer en fornøyd landsungdomssekretær Kenneth Foss.

Ba seg hes
Foss selv hadde, til tross for organisering og mye arrangementansvar, mange store og sterke opplevelser.
– Det at så mange kom til forbønn lørdag kveld, griper meg veldig. Jeg mener mange har mye å lære av ungdommene sin åpenhet rundt det å komme frem for å bli bedt for, sier Foss som selv var med og ba for noen av ungdommene. Faktisk ba han så høyt og så lenge at stemmen mandags morgen er noe redusert.
– Lovsangen var så høy at vi måtte bare be enda høyere, forklarer han.

Kanskje neste år
Verken Foss eller medarrangør og ungdomssekretær i Betlehem, Jarle Haugland ser bort ifra at en lignende arrangement kan dukke opp høsten om nokså nøyaktig ett år.
– Vi håper at vi kan arrangere Pit-Stop igjen til neste år, men foreløpig er ikke dette bestemt. Det er det bare Gud som vet, sier Jarle og legger til at selve målet med slike konferanser er at flere av Norges ungdommer skal bli frelst.
– Det er 99 prosent sikkert at det blir et nytt stevne igjen neste år, sier Foss som har fått mersmak etter et stopp hos Gud. Et Pit-Stop.

– Jeg er så takknemlig til Gud, sier medarrangør og ungdomssekretær Jarle Haugland.

Les mer om Pit-Stop her

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018