Sambåndet

Lørdag 24. juni 2017
RSS

Hvordan nå ikke-kristne?

 SPILLER INGEN ROLLE:Hva gjør det vel om vi blir satt fast i et spørsmål? undrer Stig Sunde.(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN) Av Kristin Tonning-Olsen Lørdag formiddag var det duket for seminarer på Pit-Stop-festen i Betlehem. Blant en håndfull valgmuligheter, hadde rundt tretti ungdommer funnet veien til ungdomspastor Sunde sitt foredrag om evangelisering. – Evangelisering er ikke så […]

Av admin. Publisert 22. september 2004.
  
SPILLER INGEN ROLLE:
Hva gjør det vel om vi blir satt fast i
et spørsmål? undrer Stig Sunde.
(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Lørdag formiddag var det duket for seminarer på Pit-Stop-festen i Betlehem. Blant en håndfull valgmuligheter, hadde rundt tretti ungdommer funnet veien til ungdomspastor Sunde sitt foredrag om evangelisering.

– Evangelisering er ikke så lett som det høres ut som. En ting er å snakke om det, noe helt annet er å gjøre det. Men Guds ord har gitt oss befaling om å gå ut til folkene med evangeliet, sier Sunde og referer til Matteus 28. Han påpeker at alle vet at evangelisering er viktig og riktig, og at Gud vil bruke kristne til å vitne for folk som ikke er kristne. Sunde synes selv vennskap og ærlighet er grunnleggende for å nå ut med Jesus.
– Det å leve sammen med ikke-kristne og vitne med din væremåte, er veldig viktig, sier Sunde og fortsetter:
– Du må fortelle dem hva Jesus betyr for deg.

Må ikke ha alle svar
Sunde mener det ikke er pålagt kristne å ha svar på alle tenkelige og utenkelige spørsmål som folk stiller.
– Det at du ikke kan svare, betyr ikke at du er en dårlig kristen. Det å ha svar er ikke det viktigste, mener Sunde.
– Det er mange ikke-kristne som har veldig mange spørsmål. Vi kan dele opp spørsmålene om kristen tro i tre deler; de essensielle, de viktige og de mindre viktige. For eksempel er Guds kjærlighet og skaperkraft et essensielt spørsmål. Men om kvinner skal tie i forsamlingen, det er et mindre viktig spørsmål. Ofte er det små detaljer folk henger seg opp i, sier Sunde som synes at kristne bør være opptatt av å fokusere på det store budskapet. Faktisk har Stig Sunde erfart at det å ha mange spørsmål selv som kristen, kan være med på å bygge broer. I motsetning til å være belærende, som kan skape avstand til folk.
– Jeg har ikke-kristne venner som lurer på mye, og som spør meg. Da svarer jeg ofte at det er mye jeg ikke forstår og at det er langt i fra alt som kristne har gjort opp igjennom tidene som jeg er enig i, sier Sunde som har opplevd at slike hendelser har ført han og ikke-kristne venner nærmere hverandre.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017