Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Leter etter lure luringer

 VIS SOM SALOMO:Salomo ba om visdom, sier Lisbeth Hjortland.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Kristin Tonning-OlsenSkarpe unge hoder bør nå følge med. For i disse dager må bibelkunnskap finpusses og blyanter kvesses. Det er nemlig tid for den årlige Salomokonkurransen til Indremisjonsforbundet. Og 5-10. klassinger inviteres til å være med i kampen om bibelkunnskaper og gjeve […]

Av admin. Publisert 27. september 2004.
  
VIS SOM SALOMO:
Salomo ba om visdom, sier Lisbeth Hjortland.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Skarpe unge hoder bør nå følge med. For i disse dager må bibelkunnskap finpusses og blyanter kvesses. Det er nemlig tid for den årlige Salomokonkurransen til Indremisjonsforbundet. Og 5-10. klassinger inviteres til å være med i kampen om bibelkunnskaper og gjeve premier; gratis tur til og opphold i Bergen, samt hver sitt gavekort på en kristen bokhandel. Startskuddet har allerede gått, påmeldingsfrist er 15. oktober, og finalen i Bergensområdet er satt til slutten av april neste vår.

– Litt å bryne seg på
Lisbeth kan melde om utfordrende spørsmål i år, slik som foregående år.
– Jeg lover at det skal bli litt å bryne seg på. Men deltakerne er så flinke, at det er ikke lett for oss som skal lage spørsmålene heller, sier hun. Selve konkurransen består av bibelspørsmål og praktiske oppgaver som har med Bibelen å gjøre. Og hensikten er å hjelpe unge mennesker til mer bibellesning.
– Dette er en artig måte å bli kjent i Bibelen på. Det at dette også er en konkurranse, tenner mange unge.
Det er jo moro at det går an å konkurrere om Bibelen også, og ikke bare på idrettsbanen, mener Lisbeth.
Hun kan allerede nå røpe temaene for årets konkurranse:
– Abraham, Jesu oppvekst, Daniel og vennene hans og Johannes Åpenbaring, sier Lisbeth og legger til at det siste temaet er avholdt finalerunden.
– Johannes Åpenbaring er nok et ukjent tema for mange barn og unge, derfor blir dette muligens utfordrende i år, mener barne – og familiekonsulenten.

Lurt å begynne å lese
Konkurransespørsmålene sendes ut til de ulike kretsene. Der videreformidles  spørsmålene til de ulike påmeldte lagene. Hvert lag består av tre personer. Konkurransen går over fire runder.
– De tre første rundene er lagene delt inn i puljer. Vi følger et cup-oppsett, slik at de beste lagene fra hver pulje går videre. Lagene blir tilfeldig satt opp mot hverandre. Tilslutt møtes tre lag fra hver klasse i finalen, forklarer Lisbeth som håper at mange, mange melder seg på til konkurransen.
– Flere er påmeldte allerede, men det er ennå ikke for sent. De som har lyst til å delta, kan melde seg på til kretskontoret sitt eller direkte til meg, sier Lisbeth og mener det er lurt at kunnskapstørste og konkurransesugne luringer finner frem Bibelen og starter forberedelsene til årets største Bibelkonkurranse jo før jo heller. For her skal det konkurreres.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018