Sambåndet

Torsdag 18. oktober 2018
RSS

Jesus som forbilde

 INKLUDERENDE:-Se på Jesus. Han aksepterte absoluttalle mennesketyper samtidig som han varklokkeklar i sitt budskap om rett og galt.Han er mitt forbilde, sier Bjarte HammerAarland.(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN) Av Egill J. DanielsenFra 1. oktober er den 27 år gamle sykepleieren konstituert som ny landsungdomssekretær i Indremisjonsforbundet. Han tar over for Kenneth Foss, som skal ha to års […]

Av admin. Publisert 29. september 2004.
  
INKLUDERENDE:
-Se på Jesus. Han aksepterte absolutt
alle mennesketyper samtidig som han var
klokkeklar i sitt budskap om rett og galt.
Han er mitt forbilde, sier Bjarte Hammer
Aarland.
(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN)

Av Egill J. Danielsen

Fra 1. oktober er den 27 år gamle sykepleieren konstituert som ny landsungdomssekretær i Indremisjonsforbundet. Han tar over for Kenneth Foss, som skal ha to års permisjon fra stillingen.
– Noe av det viktigste for meg blir å presentere det to tusen år gamle budskapet om Jesus, på en måte som ungdom i dag forstår. I kristent arbeid har vi god tradisjon for å snakke barnas språk, og de voksnes språk. Men gruppen midt i mellom har ikke blitt viet samme oppmerksomhet når det gjelder tilpasning av virkemidlene, sier Bjarte Hammer Aarland.
På spørsmål om kristent ungdomsarbeid bør ha som mål å være hipt, blir drar Bjarte litt på det:
– Tja… Det bør i alle fall være en plass hvor ungdom føler seg hjemme. Jeg ønsker et miljø med lav terskel og krystallklart budskap. Dette er en vanskelig balanse, hvor Jesus er den eneste som har klart kombinasjonen fullt ut. Han skal være vår rollemodell for hvordan vi møter mennesker.

Tidlig krøkes…
Bjarte har bodd nesten hele sitt liv i Bergen. Selv om han opprinnelig kommer fra andre siden av jordkloden. Fem måneder gammel ble han adoptert til Norge, og er bergenser og Brann-patriot god som noen. Bare to år på Tryggheim Videregående Skole på Jæren dro ham vekk fra Vestlandets hovedstad.
I mange av barneårene og den første delen av tenårene gikk Bjarte mye på det lokale bedehuset i Godvik der han vokste opp. Der fikk han sin første ledertrening. Og opplevde å bli sett som ung ungdom.
– Vi hadde flinke ungdomsledere på bedehuset. De oppmuntret oss 13-14 åringer til å holde små andakter, og være med å ta ansvar i arbeidet. Det var flott å bli vist en slik tillit for en oppvoksende gutt, sier Bjarte.
Han håper Sambåndets lesere vil be for ungdomsarbeidet på bedehuset i tiden fremover.
– Be om at det må bli en viktig og integrert del av forsamlingslivet. Husk også på meg i bønn, avslutter den nye landsungdomssekretæren.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bedehusfolk som har gitt uttrykk for savn av liturgi i forsamlingene, får nå et alternativ.

Laget utfordrer kristne forskere og forelesere om å stå fram slik at ferske kristne studenter kan få noen forbilder.

Finansiering er på plass og grunnarbeidet i gang for den lenge planlagte ridehallen på KVS-Bygland.

Er til dømes saudiarar som har konvertert til kristendomen i løyndom, kristne, spør professor Berit Thorbjønrsrud.

Både KrF og Kristne Friskolers Forbund vil ta opp saken om kraftige kutt i statstilskuddet til naturbruksskoler.

Copyright © Sambåndet 2018