Sambåndet

Søndag 25. februar 2018
RSS

Haldis går i barndommens hage

 TO DEBUTANTER:Haldis Reigstad har skrevet sin første barnebok. Og barnebarnetCarina Garnes Reigstad har gjortsin førstebokillustrasjon.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. DanielsenLyrikeren fra Frekhaug utenfor Bergen går nye veier med sin 14. bok. Haldis er mest kjent som diktforfatter for et modent publikum. Men barnedikt har hun skrevet lenge. Nå er det blitt bok av […]

Av admin. Publisert 13. oktober 2004.
  
TO DEBUTANTER:
Haldis Reigstad har skrevet sin første barnebok. Og barnebarnetCarina Garnes Reigstad har gjortsin førstebokillustrasjon.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

Lyrikeren fra Frekhaug utenfor Bergen går nye veier med sin 14. bok. Haldis er mest kjent som diktforfatter for et modent publikum. Men barnedikt har hun skrevet lenge. Nå er det blitt bok av dem også.
– Jordbærhagen inneholder både tøysete og alvorlige rim for de yngste – eller voksne som fortsatt har barnet i seg. Det bor mye tull og tøys også i meg, avslører bestemor Haldis som virker tilfreds med å ha fått utløp for nettopp det.
Hun har prøvd ut flere av diktene på sine barnebarn allerede for mange år siden. Og mener å ha sett at de kjenner seg igjen i dem.

Godt i hagen
– Tryggheten i at Jesus elsker oss er gjennomgangsmelodien, også i tøysediktene. Samtidig er det viktig å vise at vi har stor frihet i Guds hage. Der får vi lov til å bare være til – eller å være barn uansett alder, understreker Haldis.
Et av hennes barnebarn, som er fire år gammelt, kom med følgende reaksjon da det ble kjent at bestemor skulle gi ut barnebok:
– Det er vel bare dikt.
Men der tok fireåringen feil. For til hvert av diktene har forfatteren skrevet en prosatekst som hun håper utdyper og gir tanker til poesien. Hun tror dette vil bidra til enda bedre forståelse for de yngste.

Glad i bestemor
Både omslaget og de enkelte stykkene i Jordbærhagen er illustrert av Haldis» barnebarn Karina Garnes Reigstad. Dette er 17-åringens første store tegneoppdrag, noe hun først gruet seg litt for.
– Jeg nølte litt da bestemor spurte om jeg ville illustrere boken hennes. Jeg følte meg ikke kvalifisert for oppgaven, sier Karina, som er tegning, form og farge-elev ved Knarvik Vidaregåande Skule.
Men da Haldis ikke ga seg og spurte igjen, hoppet den unge tegneren i det.
– Det har vært gøy. Dette ga mersmak, sier Karina.
Det siste diktet i boken er skrevet nettopp til henne. Voggesang til Karina laget bestemor sammen med storesøstrene Hildegunn og Ingelin da Karina var alvorlig syk som lite barn. Nå har Karina laget illustrasjon også til dette diktet.

 Jorbærhagen på CD

22 av diktene i barneboken Jordbær-hagen kommer som barnesanger
på CD i november. Tvillingene Hildegunn og Ingelin Garnes Reigstad synger på platen. De to har også skrevet melodiene til mange av tekstene. Dermed har Haldis Reigstad trukket flere av sine barnebarn inn i sin første barneutgivelse.

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Janne Ferstad skifter jobb. Etter påske blir hun ny daglig leder for Bergen Kristne Bokhandel.

Den Norske Israelsmisjon ønsker kontakt med kristne familier og enkeltpersoner som kan være vertskap for israelsk ungdom som er på reise.

Den verdenskjente vekkelsespredikanten som blant annet omtales som den viktigste evangelisten siden apostelen Paulus, døde onsdag 21. februar, 99 år gammel.

Awanas toppleder er imponert over måten ImF har tatt trosopplæringsopplegget til Norge på, og han har et klart råd for veien videre.

Norsk luthersk misjonssamband vil markere 70-årsjubileet for den israelske staten med seminar og bønn i stedet for flaggheising.

Copyright © Sambåndet 2018