Med tid til å tegne

 ENNÅ IKKE TIDSKLEMT:Søstrene Maria og Miriam Myhr tenker ikke såmye på tidsklemma, men tar seg tid til å fargelegge i stedet.(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN) Av Kristin Tonning-Olsen En hel dag til ende var satt av til alle familiens medlemmer. En dag med nok av tid til å være sammen med hverandre, treffe gamle kjente, få nye […]

  
ENNÅ IKKE TIDSKLEMT:
Søstrene Maria og Miriam Myhr tenker ikke såmye på tidsklemma, men tar seg tid til å fargelegge i stedet.
(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

En hel dag til ende var satt av til alle familiens medlemmer. En dag med nok av tid til å være sammen med hverandre, treffe gamle kjente, få nye venner. Lovsangssamling, fellesskap, seminar for de voksne, lek for barna, lunsj, møte og
sang av Haugsvær Barnekor stod på programmet. Arrangør var Familienemda i Norhordland Indremisjon og lokaliteter var Norhordland Folkehøgskule.

– Vi hadde lyst til å lage en samling som var rettet mot familiene, og som tok opp aktuelle tema for barnefamilier. Dette er første gang vi arrangerer en slik familiedag, så det blir litt prøving og feiling, sier leder i Familienemda i Norhordland Indremisjon, Jantia Tresvik Næss. Om lag 50 små og store deltakere var med på familiedagen. Tresvik Næss hadde håpet på enda flere.
– Arrangementet har vært omtalt i lokalavisen og i kretsbladet vårt Venehelsing, og vi har satt opp plakater, så folk bør ha fått med seg at det skjer. Kanskje mange ikke har tid til å komme, undrer lederen i Familienemda. Og akkurat tid var et viktig emne på familiedagen.

Foreldre i tidsklemma
Madli Hannisdal foreleste til foreldrene på familiedagen om nettopp tid.
– Det er in å si at en ikke har tid. Hvis en har god tid, begynner folk å lure på hva som feiler en, sier Hannisdal. Foreleseren, som er lærer på Norsk Lærerakademi på Breistein, mener at det er nødvendig å ta seg tid. God tid.
– Vi må bli flinkere til å prioritere tiden vår. Vi må ta vare på oss selv og familien og vårt åndelige liv. Folk prioriterer ikke dette. Vi prøver å få mest mulig ut av døgnet, og fyller på med mange aktiviteter, sier Hannisdal som mener det er lurt å finne ut av hvilke aktiviteter som er viktige, og hvilke som er mindre viktige.
– Å finne balansen mellom familie, fritidsaktiviteter og arbeid, og ikke bli utbrente, men å få påfyll og ta oss tid til hvile, er avgjørende, mener Hannisdal. Hun mener dagens travelhet blir større og større også for de aller minste.
– Alle aktivitetene tar pusten fra oss. Eller er det vi som tar pusten fra ungene? spør foreleseren og avslutter:
– Hvis ikke vi tar tiden, tar tiden oss.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.