Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS

Guds verdier på hjemmebane

 Å SYNLIGGJØRE GUD: – Den beste basis forvåre hjem er å gjøre Gud synlig i blant oss. Dette kan vi for eksempel gjøre ved å være inkluderende, mener Judith og Ingvar Torvik.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Kristin Tonning-Olsen Ekteparet Torvik slår et slag for familien. For det er nemlig der, i familien, hjemme, at mye […]

Av admin. Publisert 11. februar 2005.
  
Å SYNLIGGJØRE GUD: – Den beste basis forvåre hjem er å gjøre Gud synlig i blant oss. Dette kan vi for eksempel gjøre ved å være inkluderende, mener Judith og Ingvar Torvik.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Ekteparet Torvik slår et slag for familien. For det er nemlig der, i familien, hjemme, at mye av vår utvikling skjer. Som gutt og som jente, og senere som mann og kvinne. Det er i familien vi skal lære, forberede oss og leve ut vårt kristne liv. Eller i hvert fall skulle det ha vært sånn, for det hadde Gud tenkt, ifølge Torvik.
Under ImF sitt arbeidermøte holdt det drevne ekteparet kurs for ImF-ansatte om det å leve i en kristen familie, og om hvordan man skal forholde seg til hverandre hjemme.

Verdiene er i vårt indre
– Familien er et synlig uttrykk for Gud. Bildet blir mest synlig i store spenninger, for eksempel mellom mann og kvinne. Gudsbildet er samspillet mellom oss, sier Ingvar Torvik og fortsetter:
– Gud la ned verdier i vårt indre. Disse verdiene er du. I hjemmet skulle du få vite hvilke verdier dette er. Det skulle dine foreldre ha vist deg. Disse verdiene er for eksempel å oppleve seg elsket, å bli verdsatt, bli sett, akseptert, få omsorg, vist tillit til, bli respektert og lære seg å sette grenser, mener Torvik.
– Om vi går på kompromiss med disse verdiene, sårer vi oss selv, supplerer Judith.
Hjemmet er stedet der kompetanse skal overføres mellom familiemedlemmer, mener Judith og Ingvar.
– Her skal man lære seg å ha gode holdninger til foreldre og eventuelle søsken, lære å ha respekt for foreldrene, lære seg praktiske ferdigheter som en skal anvende i hjemmet, lære seg å frykte Gud, lære seg å respektere forskjellige personlighetstyper og det motsatte kjønn, øves opp i sine nådegaver og få hjelp til å bevisstgjøre seg sitt livskall, sier Ingvar.

– Gud skapte spiren
Han mener også at familien har mye å si for at mennesker skal få utvikle evnene og potensialet som Gud har lagt ned i dem.
– Gud skapte ikke en ferdig verden, han skapte spiren, frøet; potensialet, evnene, gavene, for at du og jeg skulle få erfaringen med å se det vokse frem i fullt monn. De aller fleste bruker ikke mer enn 30 prosent av sitt potensial. Det er de nære menneskene rundt deg som skal elske ditt potensial frem i deg. De fleste mennesker dør faktisk uten å ha tatt ut sitt fulle potensial, avslutter Torvik.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018