Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Israelsentusiast med diktbok

 IKKE KREVENDE: Denne boken krever ikkespesielt mye av leseren, men inneholderenkle tekster til ettertanke, sier forfatterElbjørg Therkelsen om sin nye bok.(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN) Av Kristin Tonning-Olsen Onsdag 16. februar kunne en stolt Therkelsen presentere sin splitter nye bok «Shalom fra Jerusalem. Perler og poesi fra Israel» på pressekonferanse sammen med forlagsleder Tarald Ueland. – Jeg […]

Av admin. Publisert 1. mars 2005.
  
IKKE KREVENDE: Denne boken krever ikkespesielt mye av leseren, men inneholderenkle tekster til ettertanke, sier forfatterElbjørg Therkelsen om sin nye bok.
(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN)

Av Kristin Tonning-Olsen

Onsdag 16. februar kunne en stolt Therkelsen presentere sin splitter nye bok «Shalom fra Jerusalem. Perler og poesi fra Israel» på pressekonferanse sammen med forlagsleder Tarald Ueland.

– Jeg er så glad i Israel, sier den ferske forfatteren. Og det vises igjen i boken. Over 90 sider har det blitt, med fargerike bilder og dikt til ettertanke fra landet som har fått en helt spesiell plass i Therkelsens hjerte.

– Jeg har vært mange ganger til Israel. Dit kan jeg reise om igjen og om igjen. Andre reiser gjerne til Syden. Selv har jeg mye mer igjen for en Israelstur, mener Therkelsen som håper at boken kan formidle noe av hennes engasjement for landet og for misjon blant jødene.
– Jødene trenger Jesus, sier Therkelsen.

Fin utenpå, fin inni
Dette er Elbjørg Therkelsens første bok. Og den er hun veldig fornøyd med selv.
– Innholdsmessig synes jeg den har blitt bra. Det er som med julegavene, vet du, den skal ikke bare være fin utenpå, men fin inni også.
Forlagsleder Ueland er også fornøyd med resultatet.

 – Det har blitt en veldig fin bok med harmoni mellom tekster og bilder. Jeg har stor tro på boken, og synes det er kjekt at nye forfattere får prøve seg, sier Ueland.
Boken er trykket i et førsteopplag på 1500 eksemplarer. Forfatteren selv har til nå solgt 100 eksemplarer selv.
– Elbjørg er flink til å selge, sier forlagslederen og legger til:
Så hvis hun selger unna i samme tempo som hun har gjort til nå, da må vi ha et opplag til!

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018