Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

GF i diakoniens ånd

 GF PÅ BIBELSKOLEN: Mange hundre indremisjonsfolker ventet på Bibelskolen i sommer.(FOTO: BIBELSKOLEN) Av Egill J. DanielsenMed mottoet «Varme hjerter – åpne hender» inviterer Indre-misjonsforbundet til generalforsamling for andre gang. Under arrangementet, som foregår på Bibelskolen Bildøy utenfor Bergen 20.-24. juli, settes diakoni i fokus.Geir Gundersen som er gjestetaler, vil i flere bibel-samlinger gå i dybden […]

Av admin. Publisert 8. mars 2005.
  
GF PÅ BIBELSKOLEN: Mange hundre indremisjonsfolker ventet på Bibelskolen i sommer.
(FOTO: BIBELSKOLEN)

Av Egill J. Danielsen

Med mottoet «Varme hjerter – åpne hender» inviterer Indre-misjonsforbundet til generalforsamling for andre gang. Under arrangementet, som foregår på Bibelskolen Bildøy utenfor Bergen 20.-24. juli, settes diakoni i fokus.
Geir Gundersen som er gjestetaler, vil i flere bibel-
samlinger gå i dybden om hva vi som kristne er kalt til å gjøre for vår neste.
– Indremisjonen har mye til felles med Blå Kors. Vi står nær hverandre, har lært mye av hverandre og vært til inspirasjon for hverandre historisk sett. Jeg er veldig glad for at ImF setter diakoni på dagsorden, sier Gundersen.
Han understreker at en bevegelse som er født i ekte vekkelse viser nestekjærlighet og tar ansvar for samfunnsmessige spørsmål.

Det dobbelte kjærlighetsbudet
– Gud kaller oss til en bevegelse innover i vårt eget liv. Like fullt kaller Han oss til en bevegelse ut over oss selv. Dette oppsummeres så tydelig i det store bud om at vi skal elske Gud av hele vårt hjerte, og vår neste som oss selv. Denne dobbeltheten er det dypeste åndedrag i det kristne livet: Menigheten skal vende seg innover i gudstjenesten, og utover i diakonien, sier Blå Kors-generalen.
Han mener det er viktig at bedehus-folket spør seg hvordan man konkret kan utøve diakoni i sitt lokalmiljø.
– For eksempel bør vi ha et forsamlingsliv som er åpent for mennesker som strever med livene sine. I Blå Kors har vi mye kontakt med folk som har rusproblemer. Når disse skal etablere et rusfritt liv, trenger de vennskap og et nytt, solid nettverk. Her kan indremisjonsforsamlingene gjøre et kjempeviktig arbeid ved å ta diakoni på alvor, sier Gundersen som vil snakke mer om disse emnene på sommerens generalforsamling på Bildøy.

Fullverdig sommerstevne
– Vi vil at Generalforsamlingen skal være et komplett sommermøte for dem som trenger åndelig påfyll. Derfor har vi lagt mer vekt på den oppbyggelige delen denne gangen. Som et resultat av det er stevnet utvidet med én dag i forhold til forrige GF, opplyser Aud Karin Kjølvik i programkomiteen.
– Selvsagt vil forhandlingsmøtene ta tid, men vi ønsker at et møte med Jesus og inspirasjon til kristenlivet skal være det viktigste. Derfor blir det bibelsamlinger hver morgen og storsamlinger i bibelskolehallen hver kveld – begge kjemisk fri for årsmøtesaker.

Kalt til diakoni
Kjølvik håper misjonsfolket reiser hjem fra årets GF som kristne som bryr seg. Hun poengterer at vi er kalt til å være tilstede i nærmiljøet, drevne fram av kjærlighet.
– La oss kjennes som et folk med «varme hjerter og åpne hender» Vi skal møte mennesker og la dem føle seg inkludert og viktige, sier Kjølvik som håper at GF kan bety en forandring for mennesker.

Variert program
Foruten rene oppbyggelige samlinger og forhandlingsmøter, byr Generalforsamlingen 2005 på konsert med divisi, byvandring med fakkeltog i Bergen sentrum og mye sosialt samvær. I tillegg blir det omfattende opplegg både for barn og ungdom, lover Kjølvik.
Det musikalske, inkludert forsangertjenesten, ivaretas av korene divisi og KORAHS, sammen med musikkonsulent i ImF, Oddvar Tveiten.
ImFs første generalforsamling ble arrangert i Ålesund i 2003. Før dette hadde organisasjonen årlige årsmøter. Det er allerede blitt tradisjon at det nå veksles mellom generalforsamling og sommerstevne annethvert år.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018