Nytt sangboktillegg

 Syng for Herren. (foreløpig omslag) Av Kristin Tonning-Olsen – Til «Syng for Herren – Sanger 05» har vi lagt vekt på å finne nye ting som ikke har stått i sangbøker før, sier komitémedlem Johnn Hardang. Sammen med resten av komiteen, som har bestått av representanter fra de ulike organisasjonene som er med i prosjektet, […]

  
Syng for Herren. (foreløpig omslag)

Av Kristin Tonning-Olsen

– Til «Syng for Herren – Sanger 05» har vi lagt vekt på å finne nye ting som ikke har stått i sangbøker før, sier komitémedlem Johnn Hardang. Sammen med resten av komiteen, som har bestått av representanter fra de ulike organisasjonene som er med i prosjektet, har Hardang pløyd igjennom store mengder sang og musikk.

– Vi har gjennomgått alt vi har kommet over av aktuelle sanger, og nå har vi altså endt opp med 233 stykker som får plass i den nye boka. Det er et ganske bredt spekter både når det gjelder melodier, sanger og tekster, sier Hardang.

For ungdom. Det nye tillegget er et samarbeid mellom ImF, Misjonsselskapet, Normisjon, Misjonssambandet, Den Indre Sjømannsmisjon, Israels-misjonen, Samemisjonen og Sjømannskirken. Lunde forlag står for det meste av det administrative arbeidet i samarbeid med Luther Forlag og Sambåndet forlag.

– Vi har lagt vekt på at tillegget skal kunne brukes i mange miljøer, og at sangene skal kunne dekke forskjellige typer forsamlinger og forskjellige behov. De skal kunne fungere i tradisjonelle bedehusmiljøer og i ungdomssammenheng. Det er viktig at sangskattene våre ikke går ungdommen hus forbi, mener Hardang og legger til at det også er mange lovsanger i tillegget som de unge vil kjenne igjen.

– I tillegg skal sangene kunne fungere i ytremisjonssammenheng, og for våre nye landsmenn som ikke kan norsk ennå. Det er en av grunnene til at vi har flere engelske tekster med, sier Hardang og nevner at det er første gang engelskspråkelige sanger er med i Sangboken. I tillegget finnes også noen sanger på samisk.

Ikke utgått. Hardang ønsker nå at tillegget blir godt mottat ute i forsamlingene og på bedehusene.

– Jeg håper at tillegget vil bidra til at Sangboken ikke blir opplevd som utgått på dato, at
Sangboken vil leve lenger på grunn av «Syng for Herren – Sanger 05».
Videre håper jeg at bøkene brukes i forsamlingen. Mange har bare tilgang til Sangboken, og ikke til storskjerm og videokanoner, slik som store forsamlinger ofte har. Med dette tillegget ønsker vi at alle, uansett fellesskap, skal ha like muligheter.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.