Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

DISM fortsatt selvstendig organisasjon

  Betelskipet, Elieser 6. Hallaråker understreker at selv om DISM ennå ikke har fattet endelig vedtak i saken, gjør slike signaler det mindre motiverende å «vente på»organisasjonen. Han minner om at det var DISM som i flere omganger henvendte seg til ImF med ønske om å drøfte eventuell overgang til ImF. – I de deler […]

Av admin. Publisert 19. mai 2005.
  
Betelskipet, Elieser 6.

Hallaråker understreker at selv om DISM ennå ikke har fattet endelig vedtak i saken, gjør slike signaler det mindre motiverende å «vente på»
organisasjonen. Han minner om at det var DISM som i flere omganger henvendte seg til ImF med ønske om å drøfte eventuell overgang til ImF.

– I de deler av landet hvor vårt arbeid har vært noe avventende i påvente av en sammenslåing, vil vi nå oppfordre til å jobbe videre og ekspandere uavhengig av hva som skjer mellom DISM og ImF. Nå kan vi si til alle som ønsker å knytte seg til Indremisjonsforbundet at de er velkomne direkte til oss. Vi ønsker å hjelpe dem i deres misjonskall til vekkelse og til å bygge gode fellesskap, sier Hallaråker.
Et flertall på fem av syv i landsstyret i DISM innstiller på at organisasjonen fortsetter som selvstendig enhet.

Et mindretall på to ønsker reelle forhandlinger med Indremisjonsforbundet om eventuell sammenslåing. Til grunn for dette siste synspunkt ligger organisasjonens svake økonomi og tilbakegang i antall foreninger.
Det er mindretallssynet fra den såkalte Veivalgskomiteen som nå har vunnet fram i landsstyret. Lands-styret er ikke innstilt på salg av Oslo Sjømannskirke.

Først under DISMs ekstraordinære landsmøte i Trondheim, 1.-3. juli, vil det bli endelig klart hva organisasjonen mener om spørsmålet om
sammenslåing.

Sambåndet

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018