Sambåndet

Fredag 18. august 2017
RSS

DISM fortsatt selvstendig organisasjon

  Betelskipet, Elieser 6. Hallaråker understreker at selv om DISM ennå ikke har fattet endelig vedtak i saken, gjør slike signaler det mindre motiverende å «vente på»organisasjonen. Han minner om at det var DISM som i flere omganger henvendte seg til ImF med ønske om å drøfte eventuell overgang til ImF. – I de deler […]

Av admin. Publisert 19. mai 2005.
  
Betelskipet, Elieser 6.

Hallaråker understreker at selv om DISM ennå ikke har fattet endelig vedtak i saken, gjør slike signaler det mindre motiverende å «vente på»
organisasjonen. Han minner om at det var DISM som i flere omganger henvendte seg til ImF med ønske om å drøfte eventuell overgang til ImF.

– I de deler av landet hvor vårt arbeid har vært noe avventende i påvente av en sammenslåing, vil vi nå oppfordre til å jobbe videre og ekspandere uavhengig av hva som skjer mellom DISM og ImF. Nå kan vi si til alle som ønsker å knytte seg til Indremisjonsforbundet at de er velkomne direkte til oss. Vi ønsker å hjelpe dem i deres misjonskall til vekkelse og til å bygge gode fellesskap, sier Hallaråker.
Et flertall på fem av syv i landsstyret i DISM innstiller på at organisasjonen fortsetter som selvstendig enhet.

Et mindretall på to ønsker reelle forhandlinger med Indremisjonsforbundet om eventuell sammenslåing. Til grunn for dette siste synspunkt ligger organisasjonens svake økonomi og tilbakegang i antall foreninger.
Det er mindretallssynet fra den såkalte Veivalgskomiteen som nå har vunnet fram i landsstyret. Lands-styret er ikke innstilt på salg av Oslo Sjømannskirke.

Først under DISMs ekstraordinære landsmøte i Trondheim, 1.-3. juli, vil det bli endelig klart hva organisasjonen mener om spørsmålet om
sammenslåing.

Sambåndet

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017