Sambåndet

Fredag 19. januar 2018
RSS

Seier til Moster VING

 GODT FORBEREDT: Mirjam Naustbakken (t.v), Christina Farestveit og Ida Markhus fra Moster VING hadde brukt mye tid på forberedelser til Salomo-konkurransen. Det resulterte i overlegen seier i finalen for 5.-7. klasse.(FOTO: KJELL HAUAN) Av Kjell HauanSpenningen var til å ta og føle på før finalen i bibelkonkurransen Salomo. Rundt bordene i matsalen på leir-stedet Raknestunet, […]

Av admin. Publisert 20. mai 2005.
  
GODT FORBEREDT:
Mirjam Naustbakken (t.v), Christina Farestveit og Ida Markhus fra Moster VING hadde brukt mye tid på forberedelser til Salomo-konkurransen.
Det resulterte i overlegen seier i finalen for 5.-7. klasse.
(FOTO: KJELL HAUAN)

Av Kjell Hauan

Spenningen var til å ta og føle på før finalen i bibelkonkurransen Salomo. Rundt bordene i matsalen på leir-stedet Raknestunet, koste deltakerne seg med pizza. Det smakte godt etter noen timer i bassengene på Vannkanten i Bergen, og en times kjøretur til Osterøy der Raknestunet ligger.

Men det var ikke bare pizzaen som opptok finaledeltakerne. Rundt bordene kunne vi høre enkelte memorere innholdet i de første kapitlene fra
Johannes, åpenbaring. Her ville flere av spørsmålene være hentet fra, hadde de fått vite.

De tre lagene i eldste klasse, 8.-10. klasse, er i gang med første oppgave. Foran seg har de sitater fra de sju sendebrevene i Johannes’ åpenbaring. I løpet av fem minutter skal de skrive navnet på menighetene som mottok brevene. Så er det tid for å avgi svar og fordele de første poengene før neste oppgave blir gitt.

Etter fem oppgaver er det hele avgjort. Også i år ble det en jevn finale i den eldste klassen. Men til slutt var det laget fra Danielsen Ungdomsskole i Bergen som vant med 44 poeng, tett fulgt av Møre Ungdomsskole Ålesund A, 43 poeng. Tredjeplassen gikk til Møre Ungdomsskole Ålesund B som fikk 41 poeng.

Utklassing. I den yngste klassen, 5.-7. klasse, vant laget fra Moster VING en overlegen seier med 44 poeng. Jentene fra Moster kunne fortelle at de hadde vært hos laglederen Hans Gjerde hver uke for å forberede seg til konkurransen. Også ferjeturen på vei til Bergen hadde de benyttet til bibellesing.

Godøy VING A tok andreplassen med 29 poeng, mens Harøy
Søndagsring B ble nummer tre med 27,5 poeng. Laget fra Harøy var det eneste laget som også deltok i fjorårets finale. Da ble de nummer to.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018