Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Åndelig lederskap til debatt på GF

 TJENESTEDELING: – Jeg håper vi nå kan få tilført en ordning med hyrderåd bestående av menn, sierKarl Johan Hallaråker.(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av Egill J. Danielsen– Vår organisasjon trenger en tydeliggjøring av åndelig lederskap, sier generalsekretær Karl Johan Hallaråker.Siden vinteren 2002 har den såkalte Organisasjonskomiteen (OK) arbeidet med spørsmålet om hvordan ImF kan organisere seg best mulig. […]

Av admin. Publisert 30. mai 2005.
  
TJENESTEDELING: – Jeg håper vi nå kan få tilført en ordning med hyrderåd bestående av menn, sier
Karl Johan Hallaråker.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Egill J. Danielsen

– Vår organisasjon trenger en tydeliggjøring av åndelig lederskap, sier generalsekretær Karl Johan
Hallaråker.
Siden vinteren 2002 har den såkalte Organisasjonskomiteen (OK) arbeidet med spørsmålet om hvordan ImF kan organisere seg best mulig. Prosessen kulminerer på generalforsamlingen på Bildøy 20.-24. juli.

Misjonsledelsen håper at utsendingene gir sin tilslutning til den endelige innstillingen «Røtter og fornyelse» – som er en slags oppsummering etter OK sitt arbeid.

Reviderte lover. Som en del av OK-prosessen utarbeidet en egen lovkomité forslag til reviderte lover for ImF. Dette blir den viktigste vedtakssaken på GF, ifølge Karl Johan Hallaråker.
– Det har vært viktig å få så samlende forslag som mulig på bordet før vi skal vedta nye lover. Derfor har denne prosessen tatt så lang tid, sier han.
Generalen sier at plassering av hyrdeansvaret i organisasjonen har vært hovedspørsmålet i den siste fasen av OK-prosessen. Hallaråker håper at sommerens generalforsamling vil gi en avklaring på dette spørsmålet.

– Forbundsstyret foreslår at det opprettes egne hyrderåd med tilknytning til styret både lokalt, på kretsplan og sentralt. På GF er det bare hyrderådet sentralt det skal gjøres vedtak om, opplyser han.
I klartekst betyr det at hyrdeansvaret skilles ut fra Forbundsstyret til et eget hyrderåd bestående av menn. To styremedlemmer samt generalsekretæren vil utgjøre hyrderådet på sentralplanet. Dette forslaget fikk stor tilslutning i ImFs rådsmøte i fjor høst.

– Det er stor enighet i Indremisjonsforbundet om tjenestedeling mellom mann og kvinne når det gjelder hyrdetjenesten. Det har aldri vært noe tema om kvinner skal ha plass i hyrderådet, sier Hallaråker.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018