Sambåndet

Fredag 18. august 2017
RSS

Åndelig lederskap til debatt på GF

 TJENESTEDELING: – Jeg håper vi nå kan få tilført en ordning med hyrderåd bestående av menn, sierKarl Johan Hallaråker.(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av Egill J. Danielsen– Vår organisasjon trenger en tydeliggjøring av åndelig lederskap, sier generalsekretær Karl Johan Hallaråker.Siden vinteren 2002 har den såkalte Organisasjonskomiteen (OK) arbeidet med spørsmålet om hvordan ImF kan organisere seg best mulig. […]

Av admin. Publisert 30. mai 2005.
  
TJENESTEDELING: – Jeg håper vi nå kan få tilført en ordning med hyrderåd bestående av menn, sier
Karl Johan Hallaråker.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Egill J. Danielsen

– Vår organisasjon trenger en tydeliggjøring av åndelig lederskap, sier generalsekretær Karl Johan
Hallaråker.
Siden vinteren 2002 har den såkalte Organisasjonskomiteen (OK) arbeidet med spørsmålet om hvordan ImF kan organisere seg best mulig. Prosessen kulminerer på generalforsamlingen på Bildøy 20.-24. juli.

Misjonsledelsen håper at utsendingene gir sin tilslutning til den endelige innstillingen «Røtter og fornyelse» – som er en slags oppsummering etter OK sitt arbeid.

Reviderte lover. Som en del av OK-prosessen utarbeidet en egen lovkomité forslag til reviderte lover for ImF. Dette blir den viktigste vedtakssaken på GF, ifølge Karl Johan Hallaråker.
– Det har vært viktig å få så samlende forslag som mulig på bordet før vi skal vedta nye lover. Derfor har denne prosessen tatt så lang tid, sier han.
Generalen sier at plassering av hyrdeansvaret i organisasjonen har vært hovedspørsmålet i den siste fasen av OK-prosessen. Hallaråker håper at sommerens generalforsamling vil gi en avklaring på dette spørsmålet.

– Forbundsstyret foreslår at det opprettes egne hyrderåd med tilknytning til styret både lokalt, på kretsplan og sentralt. På GF er det bare hyrderådet sentralt det skal gjøres vedtak om, opplyser han.
I klartekst betyr det at hyrdeansvaret skilles ut fra Forbundsstyret til et eget hyrderåd bestående av menn. To styremedlemmer samt generalsekretæren vil utgjøre hyrderådet på sentralplanet. Dette forslaget fikk stor tilslutning i ImFs rådsmøte i fjor høst.

– Det er stor enighet i Indremisjonsforbundet om tjenestedeling mellom mann og kvinne når det gjelder hyrdetjenesten. Det har aldri vært noe tema om kvinner skal ha plass i hyrderådet, sier Hallaråker.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017