Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

– Skuffende få delegater

 Indremisjonsforbundets generalforsamling gikk av stabelenpå Bibelskolen Bildøy 20.-24. juli.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. DanielsenMed nesten tusen mennesker på kveldsmøtene i bibelskolehallen, var det ingen ting å si på «stevnedelen» av årets generalforsamling. Fra hele ImFs nedslagsfelt kom folk for å oppleve åndelig oppbyggelse og sosialt samvær. Men bare vel to hundre utsendinger med […]

Av admin. Publisert 25. juli 2005.
 - Skuffende få deleg...
Indremisjonsforbundets generalforsamling gikk av stabelenpå Bibelskolen Bildøy 20.-24. juli.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

Med nesten tusen mennesker på kveldsmøtene i bibelskolehallen, var det ingen ting å si på «stevnedelen» av årets generalforsamling. Fra hele ImFs nedslagsfelt kom folk for å oppleve åndelig oppbyggelse og sosialt samvær.

Men bare vel to hundre utsendinger med stemmerett er skuffende, mener Erik Furnes som ble gjenvalgt som formann i ImF.

Under forrige generalforsamling, i Ålesund for to år siden, møtte til sammenligning omkring 300 utsendinger fra kretser og foreninger.

– Årets oppslutning er veldig overraskende. Noe er galt en eller annen plass. Vi har gjort mye de siste to årene for å øke oppslutningen om den saks-pregede delen av GF. Men vi har tydeligvis ikke lykkes. Med så viktige saker for ImFs fremtid som vi behandlet i år, burde mange flere ha kommet og engasjert seg, sier Furnes.

Engasjementet til dem som har møtt fram var imidlertid høyt. Under debatten om organisasjonens fornyelsesprogram, dokumentet «Røtter og Fornyelse», ble talerlistene lange, og flere delegater ønsket mye mer tid til debatt enn programmet gav rom for.

Furnes understreker at det også selvfølgelig er mye positivt å si om årets storsamling for indremisjonsfolket.

– Jeg må understreke at det var kjekt å se at så mange familier kom for å delta på GF. Som sommerstevne var dette topp, men altså ikke helt etter forventningene som generalforsamling, avslutter formannen som nå har fått fornyet tillit for to år.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018