Sambåndet

Søndag 20. august 2017
RSS

– Skuffende få delegater

 Indremisjonsforbundets generalforsamling gikk av stabelenpå Bibelskolen Bildøy 20.-24. juli.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Egill J. DanielsenMed nesten tusen mennesker på kveldsmøtene i bibelskolehallen, var det ingen ting å si på «stevnedelen» av årets generalforsamling. Fra hele ImFs nedslagsfelt kom folk for å oppleve åndelig oppbyggelse og sosialt samvær. Men bare vel to hundre utsendinger med […]

Av admin. Publisert 25. juli 2005.
 - Skuffende få deleg...
Indremisjonsforbundets generalforsamling gikk av stabelenpå Bibelskolen Bildøy 20.-24. juli.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Egill J. Danielsen

Med nesten tusen mennesker på kveldsmøtene i bibelskolehallen, var det ingen ting å si på «stevnedelen» av årets generalforsamling. Fra hele ImFs nedslagsfelt kom folk for å oppleve åndelig oppbyggelse og sosialt samvær.

Men bare vel to hundre utsendinger med stemmerett er skuffende, mener Erik Furnes som ble gjenvalgt som formann i ImF.

Under forrige generalforsamling, i Ålesund for to år siden, møtte til sammenligning omkring 300 utsendinger fra kretser og foreninger.

– Årets oppslutning er veldig overraskende. Noe er galt en eller annen plass. Vi har gjort mye de siste to årene for å øke oppslutningen om den saks-pregede delen av GF. Men vi har tydeligvis ikke lykkes. Med så viktige saker for ImFs fremtid som vi behandlet i år, burde mange flere ha kommet og engasjert seg, sier Furnes.

Engasjementet til dem som har møtt fram var imidlertid høyt. Under debatten om organisasjonens fornyelsesprogram, dokumentet «Røtter og Fornyelse», ble talerlistene lange, og flere delegater ønsket mye mer tid til debatt enn programmet gav rom for.

Furnes understreker at det også selvfølgelig er mye positivt å si om årets storsamling for indremisjonsfolket.

– Jeg må understreke at det var kjekt å se at så mange familier kom for å delta på GF. Som sommerstevne var dette topp, men altså ikke helt etter forventningene som generalforsamling, avslutter formannen som nå har fått fornyet tillit for to år.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017