Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Musikkskole i Betlehem

Av Kristin Tonning-Olsen  ØVELSE GJØR MESTER: Matias Solheim, Maria Markhus Jacobsen og Siri Tuen Hansen går alle på den nye musikkskolen. Målet er å bli enda flinkere med tangentene. Svein Helleik Kringeland (helt bakerst) har et årvåkent øye med sine ferskeelever. (FOTO: TORUNN HVALE) – Musikkskolen i Bethelem (MIB) startet 7. september i år, sier […]

Av admin. Publisert 14. oktober 2005.

Av Kristin Tonning-Olsen

 Musikkskole i Betleh...
ØVELSE GJØR MESTER: Matias Solheim, Maria
Markhus Jacobsen og Siri Tuen Hansen går alle
på den nye musikkskolen. Målet er å bli enda
flinkere med tangentene. Svein Helleik Kringeland
(helt bakerst) har et årvåkent øye med sine ferske
elever. (FOTO: TORUNN HVALE)

– Musikkskolen i Bethelem (MIB) startet 7. september i år, sier rektor ved musikkskolen Svein Helleik Kringeland. 17 elever i alderen 9-27 år er påmeldte og godt i gang med musikkskoleåret.

– Det er jeg som underviser elevene. Undervisningstilbudet i år er piano og gitar. Nå har vi faktisk venteliste til piano-timene, sier en fornøyd Kringeland.

Idé fra bysekretær. – Ideen til musikkskolen kom fra bysekretær i Bergens Indremisjon, Gunnar Ferstad. Jeg ble innhentet som ressurs, forteller Kringeland. Han er ansatt i en femti prosent stilling ved den nye musikkskolen.

– Denne musikkskolen er et spennende tilbud, jeg føler meg privilegert som får være med på dette. Kringeland vil gjerne se at elevene utvikler seg og blir flinke musikanter.

– Med denne skolen ønsker vi å utdanne musikere til Betlehem, slik at
vi har flere musikkressurser i egen forsamling. Det er viktig at man får utvikle og bruke evnene og gavene sine i den forsamlingen man går i, mener Kringeland.

Sosialt samspill. Selve undervisningen foregår en kveld i uken. Man øver hver for seg, men også i grupper, kan den nybakte rektoren fortelle.

– Det er kjekkere å spille flere sammen. Og ved å gjøre det på den måten, utnytter man tiden godt. Og så er det jo også mer sosialt, da, mener Kringeland. Han tror musikkskolen kan vokse seg enda litt større.

– Nå har vi i hvert fall kommet i gang, så får vi ta det litt om gangen. Men vi ønsker oss mer bredde i tilbudet, at vi kan tilby opplæring på flere instrumenter, og at vi kan få flere instruktører og elever.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018