Sambåndet

Søndag 25. februar 2018
RSS

Musikkskole i Betlehem

Av Kristin Tonning-Olsen  ØVELSE GJØR MESTER: Matias Solheim, Maria Markhus Jacobsen og Siri Tuen Hansen går alle på den nye musikkskolen. Målet er å bli enda flinkere med tangentene. Svein Helleik Kringeland (helt bakerst) har et årvåkent øye med sine ferskeelever. (FOTO: TORUNN HVALE) – Musikkskolen i Bethelem (MIB) startet 7. september i år, sier […]

Av admin. Publisert 14. oktober 2005.

Av Kristin Tonning-Olsen

 Musikkskole i Betleh...
ØVELSE GJØR MESTER: Matias Solheim, Maria
Markhus Jacobsen og Siri Tuen Hansen går alle
på den nye musikkskolen. Målet er å bli enda
flinkere med tangentene. Svein Helleik Kringeland
(helt bakerst) har et årvåkent øye med sine ferske
elever. (FOTO: TORUNN HVALE)

– Musikkskolen i Bethelem (MIB) startet 7. september i år, sier rektor ved musikkskolen Svein Helleik Kringeland. 17 elever i alderen 9-27 år er påmeldte og godt i gang med musikkskoleåret.

– Det er jeg som underviser elevene. Undervisningstilbudet i år er piano og gitar. Nå har vi faktisk venteliste til piano-timene, sier en fornøyd Kringeland.

Idé fra bysekretær. – Ideen til musikkskolen kom fra bysekretær i Bergens Indremisjon, Gunnar Ferstad. Jeg ble innhentet som ressurs, forteller Kringeland. Han er ansatt i en femti prosent stilling ved den nye musikkskolen.

– Denne musikkskolen er et spennende tilbud, jeg føler meg privilegert som får være med på dette. Kringeland vil gjerne se at elevene utvikler seg og blir flinke musikanter.

– Med denne skolen ønsker vi å utdanne musikere til Betlehem, slik at
vi har flere musikkressurser i egen forsamling. Det er viktig at man får utvikle og bruke evnene og gavene sine i den forsamlingen man går i, mener Kringeland.

Sosialt samspill. Selve undervisningen foregår en kveld i uken. Man øver hver for seg, men også i grupper, kan den nybakte rektoren fortelle.

– Det er kjekkere å spille flere sammen. Og ved å gjøre det på den måten, utnytter man tiden godt. Og så er det jo også mer sosialt, da, mener Kringeland. Han tror musikkskolen kan vokse seg enda litt større.

– Nå har vi i hvert fall kommet i gang, så får vi ta det litt om gangen. Men vi ønsker oss mer bredde i tilbudet, at vi kan tilby opplæring på flere instrumenter, og at vi kan få flere instruktører og elever.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Janne Ferstad skifter jobb. Etter påske blir hun ny daglig leder for Bergen Kristne Bokhandel.

Den Norske Israelsmisjon ønsker kontakt med kristne familier og enkeltpersoner som kan være vertskap for israelsk ungdom som er på reise.

Den verdenskjente vekkelsespredikanten som blant annet omtales som den viktigste evangelisten siden apostelen Paulus, døde onsdag 21. februar, 99 år gammel.

Awanas toppleder er imponert over måten ImF har tatt trosopplæringsopplegget til Norge på, og han har et klart råd for veien videre.

Norsk luthersk misjonssamband vil markere 70-årsjubileet for den israelske staten med seminar og bønn i stedet for flaggheising.

Copyright © Sambåndet 2018