Sambåndet

Torsdag 18. oktober 2018
RSS

Stortrives i ny barnehage

 MATPAUSE: Styrer Wenche Hagerup hjelper Synne Matre med hvitosten på formiddagsmaten. Til venstre sitter Mariell Mikkelsen.(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN) 18. august var det offisiell åpning av Leiketun barnehage. – Da kom daværende barne- og familieminister Laila Dåvøy hit på besøk. Det var stas, sier styrer Wenche Hagerup Øpstebø. Og selv om det nå er blitt en […]

Av admin. Publisert 2. november 2005.
 Stortrives i ny barn...
MATPAUSE: Styrer Wenche Hagerup hjelper Synne Matre med hvitosten på formiddagsmaten. Til venstre sitter Mariell Mikkelsen.
(FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN)

18. august var det offisiell åpning av Leiketun barnehage.

– Da kom daværende barne- og familieminister Laila Dåvøy hit på besøk. Det var stas, sier styrer Wenche Hagerup Øpstebø. Og selv om det nå er blitt en liten stund siden, er barnehagen fremdeles ganske ny for både barn og ansatte, mener Øpstebø.

– Vi er ikke helt vant til hverandre og til lokalene enda, det tar litt tid å bli husvarm. Men det kommer nok, mener styreren som gleder seg til å gå på jobb hver dag.

– Vi har det så fint her. Vi har store og lyse lokaler og flotte farger på veggene. Og så er det en egen fred her i barnehagen som er så god. Veldig mange som kommer innom, sier at det er så godt å være her. Og det er det virkelig, sier Øpstebø.

Ibsen og Munch. Alle avdelingene på barnehagen har fått egne navn; Ibsen, Munch, Grieg og DaVinchi. I Ibsen-avdelingen har barna spesielt fokus på litteratur. I Munch-avdelingen lærer barna mye om maling, inne hos barna i Grieg går det mye i musikk, og barna i DaVinchi kan barna masse om kunst.

– Avdelingsnavnene har vi valgt fordi barna skal bli kjent med
kunstnernavn. Det er viktig å skaffe seg kunnskap allerede i barnehagen. Men det handler også om at barna skal eksprimentere og øve opp nysgjerrigheten sin, mener Øpstebø.

Kristen profil. Leiketun barne-hage eies og drives av Frekhaug
Indremisjon, og har klar kristen profil.

– Ikke alle barna som går i barnehagen vår er kristne. Faktisk er det flere barn som kommer fra familier som ikke er kristne, enn barn som kommer fra kristne hjem. Det er helt klart at barnehagen har en unik mulighet med disse barna. Hver dag kommer 85 barn til de to barnehagene Frekhaug Indremisjon driver, sier Øpstebø.

– Mange av disse barna kommer fast over flere år. Vi synger bordvers hver dag her, vi har samtaler med barna, og vi har bibelopplæring, forteller Øpstebø og avslutter:

– Vi håper de får med seg noe av det de har lært, sett og hørt her.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bedehusfolk som har gitt uttrykk for savn av liturgi i forsamlingene, får nå et alternativ.

Laget utfordrer kristne forskere og forelesere om å stå fram slik at ferske kristne studenter kan få noen forbilder.

Finansiering er på plass og grunnarbeidet i gang for den lenge planlagte ridehallen på KVS-Bygland.

Er til dømes saudiarar som har konvertert til kristendomen i løyndom, kristne, spør professor Berit Thorbjønrsrud.

Både KrF og Kristne Friskolers Forbund vil ta opp saken om kraftige kutt i statstilskuddet til naturbruksskoler.

Copyright © Sambåndet 2018