Sambåndet

Søndag 22. oktober 2017
RSS

Vil utnytte divisi-ressurs

Egill J. Danielsen  FINKULTUR OG EVANGELIUM:divisi vil fremføre Messias-oriatoriet under ledelse av Boris Brotten dirigent i verdensklasse. Fire norske byer får besøk av koret i desember.(FOTO:DIVISI) – Dette blir tiårets julekonsert i Norge. Garantert. divisi-dirigent Jostein Myklebust sparer ikke på ordene når han beskriver de fire konsertene koret skal gjennomføre i desember. For fjerde gang […]

Av admin. Publisert 9. november 2005.

Egill J. Danielsen

 Vil utnytte divisi-r...
FINKULTUR OG EVANGELIUM:
divisi vil fremføre Messias-oriatoriet under ledelse av Boris Brotten dirigent i verdensklasse. Fire norske byer får besøk av koret i desember.
(FOTO:DIVISI)

– Dette blir tiårets julekonsert i Norge. Garantert. divisi-dirigent Jostein Myklebust sparer ikke på ordene når han beskriver de fire konsertene koret skal gjennomføre i desember. For fjerde gang i sin 22-årige historie har koret satt opp Messias-oratoriet av Georg Friedrich Händel. Denne gangen skal koret dirigeres av Boris Brott – en dirigent helt i ypperste verdens-klasse.

– Det blir en gjentakelse av fremføringen vår i Jerusalem i fjor, da kanadiske Boris Brott dirigerte oss første gang, opplyser Jostein Myklebust.

Utstråling. På spørsmål om hvordan indremisjonskoret divisi klarer å hente en av verdens store dirigenter hjem til lille Norge, svarer Myklebust:

– Boris Brott sa følgende til meg i Jerusalem i fjor: «Jeg vet ikke hva du har gjort med dette koret, Jostein, men du har gjort noe veldig riktig. Jeg har aldri opplevd et kor med slik utstråling når de synger.»

– Jeg skjønte hva Brott siktet til, og svarte ham: «Jeg har ikke gjort noe spesielt med dem. Det er slik det låter når de som synger er glad i Jesus» .

Myklebust har store forventninger, men er samtidig ydmyk i forkant av konsertene som holdes i Åsane Kirke i Bergen 9. desember, Vår Frelsers Kirke i Haugesund 10. desember, Tananger Kirke i Stavanger 11. desember og Søm Kirke i Kristiansand 12. desember.

Tydeligere samarbeid. Fra januar 2006 vil divisi, ImF og Bibelskolen Bildøy bli knyttet sammen på en tettere måte enn før. En samarbeidsavtale skal gi positive virkninger for alle tre partene.

Støttegruppe. ImF og Bibelskolen skal bidra med økonomisk grunnstøtte til koret på til sammen 80.000 kroner pr år. I tillegg skal det legges til rette for økonomisk støtte til enkeltopptredener i form av
underskuddsgaranti.

– For divisi betyr dette mye. Det er svært kostbart å drifte koret. Bare en enkelt øving koster oss 40.000 kroner, fordi sangerne bor spredt over hele landet, opplyser Myklebust.

Avtalen inneholder også en rekke andre fordeler for koret. Til gjengjeld skal divisi bidra mer enn før på ulike typer arrangement i regi av ImF og Bibelskolen. Koret skal også i større grad være ambassadører for sammenhengen de står i. For eksempel ved å reklamere for Bibelskolen eller Sambåndet på sine arrangement, ifølge samarbeidsavtalen.

– divisi er en kjemperessurs som vi vil bruke mer i sammenhengen vår. Koret har hatt enorm betydning for sang- og musikklivet i ImF. Vi håper at enda flere kan få glede av divisi i fremtiden, sier musikkonsulent i ImF, Oddvar Tveiten.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF går fra å tilby økonomitjenester til andre, til selv å kjøpe økonomitjenester, inkludert økonomileder, fra Knif-regnskap.

Kretsleder i Sunnmøre Indremisjon, Johan Halsne, ønsker å forberede bedehuset på å kunne gjennomføre gravferd.

Opposisjonspartiene kom med knallhard kritikk mot regjeringens kuttforslag til folkehøgskolene.

I ettermiddag blir det demonstrasjon foran Stortinget mot regjeringens forslag i statsbudsjettet om millionkutt i bevilgningene til folkehøgskolene.

– Vi er med og utdanner for samfunnet og gir barn og unge et kompass – på alle plan i livet, sier rektor Jeanette Vesetvik.

Copyright © Sambåndet 2017