Sambåndet

Mandag 29. mai 2017
RSS

– Sats på de unge!

Kristin Tonning-Olsen – VI ER FREMTIDEN: – Det er vi unge som er ImF sin fremtid. Vi må ha åndelig mat, slik at vi blir gode ledere, sier Ragnhild Alsvik (20) og Kjetil Fyllingen (28). FOTO: EGILL J. DANIELSEN – Det er vi som skal bære organisasjonen videre, vi trenger lærdom, sier Ragnhild Alsvik. Kjetil […]

Av admin. Publisert 21. desember 2005.

Kristin Tonning-Olsen

 Arbeidermøtet
– VI ER FREMTIDEN: – Det er vi unge som er ImF sin fremtid. Vi må ha åndelig mat, slik at vi blir gode ledere, sier Ragnhild Alsvik (20) og Kjetil Fyllingen (28).
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

– Det er vi som skal bære organisasjonen videre, vi trenger lærdom, sier Ragnhild Alsvik. Kjetil Fyllingen sier seg helt enig. Begge er de deltakere på ImF sitt arbeidermøte. Ragnhild er her for aller første gang, utsendt fra Jørpeland menighet hvor hun er ettåring. Kjetil er her for sjuende gang, utsendt fra Midthordland Indremisjon. Både Kjetil og Ragnhild setter stor pris på undervisning, inspirasjon og fellesskap som de og rundt hundre andre deltakere får under arbeidermøtet. Og så har de et felles håp; at de unge i Indremisjonen får lære, ikke bare her på arbeidermøtet, men ute i de ulike forsamlinger og foreninger. De unge må lære masse, for det er det stort behov for, mener de.
– Vi trenger opplæring, det er helt klart. Nå ser det ut til at det blir mindre støtte til bibelskolene i Norge. Da får kanskje færre råd til å gå på slike skoler og dermed går de glipp av bibelundervisning. Da trengs det i hvert fall enda mer bibelsk lærdom rundt omkring i landet, sier Ragnhild.

Kunnskap i hjertet.
– Vi bruker masse energi på å opprettholde mange aktiviteter. Og det er viktig, for all del. Men vi bør absolutt bruke mer tid på forkynnelse. Vi unge trenger mer åndelig mat å vokse på, slik mat som vi får her disse dagene under arbeidermøtet, sier Kjetil og fortsetter:
– Det finnes flust av lavterskeltilbud der en presenterer evangeliet for nye. Men etter hvert som man vokser som kristen, trenger man føde med mer substans i.
– Helt enig. Mange steder, slik som der jeg er fra, er det lavterskeltilbud annenhver helg. Men unge kristne trenger mer. De trenger kunnskap om det de tror på, og spesielt vi som vokser opp i vår tid, mener Ragnhild. Kjetil sier seg enig, og mener kunnskapsnivået til dagens kristne er dramatisk lavt.
– Mange vet sørgelig lite. Det handler om at de må skaffe seg kunnskap. Og ikke bare skal den sitte i hodet, den skal også forflytte seg ned i hjertet. Det er viktig.

Trenger gode ledere.
Ikke nok med at de trenger undervisning, ungdommer har også behov for gode ledere, sier de to deltakerne.
– Det må være tydelig hvem som har ansvar i de ulike forsamlinger og foreninger. Og disse må være gode åndelige ledere; voksne ledere som gir unge ledere opplæring. Det gjelder å ikke kaste ungdommer ut i oppgaver uten videre, men heller gi dem kunnskapen de trenger for å utføre dem, mener Ragnhild.
– Vi i ImF rekrutterer mange unge ledere. Det handler bare om at vi tar oss godt av dem. Og så må vi bygge relasjoner til hverandre. Vi har faktisk masse å lære av hverandre, sier Kjetil. Ragnhild er enig og oppsummerer:
– Vi unge trenger å lære. Og de eldre trenger å se at oppgaver kan løses på nye måter, og ikke være redde for å blande seg med ungdommene. 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Dette er oppsiktsvekkjande og noko vi må forske meir på, seier forskar.

Det er flere reiseskildringer i Bibelen, og noen går faktisk over flere kapitler. Fascinerende lesning som gir oss et visst innblikk i hverdagen til Guds folk.

Etter å ha samarbeidet om felles søndagsmøter i cirka ti år går ImF og NLM på Vestnes et skritt lenger og danner en felles forsamling.

Han overtar lederstolen etter Arild Ove Halås som gir seg sommeren 2018.

Over ein periode på 20 år har har Magda Sæviks stiftelse fordelt over 13 millionar kroner på ulike lag og organisasjonar innom- og utanlands.

Copyright © Sambåndet 2017