Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS

Lite testamentert til ImF

  KLAR OPPFORDRING: – Tenk på Indremisjonsforbundet når du setter opp testamente, oppfordrer misjonssekretær Aud Karin Kjølvik.FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Indremisjonsforbundet fikk i fjor 645.000 kroner i testamentariske gaver, til sammen for Forbundet sentralt og kretsene. Ifølge en oversikt utarbeidet av Kristelig Pressekontor (KPK), er dette i bunnsjiktet blant misjonsorganisasjonene. Norsk Luthersk […]

Av admin. Publisert 18. januar 2006.
Aud Karin Kjølvik  
KLAR OPPFORDRING: – Tenk på Indremisjonsforbundet når du setter opp testamente, oppfordrer misjonssekretær Aud Karin Kjølvik.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Indremisjonsforbundet fikk i fjor 645.000 kroner i testamentariske gaver, til sammen for Forbundet sentralt og kretsene. Ifølge en oversikt utarbeidet av Kristelig Pressekontor (KPK), er dette i bunnsjiktet blant misjonsorganisasjonene. Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) og Det Norske Misjonsselskap (NMS) fikk begge mellom 15 og 20 millioner kroner testamentert i fjor. Frelsesarmeen troner på topp, og hadde allerede 31. oktober i fjor passert 50 millioner kroner i testamentariske gaver.
– ImF taper mye på at vi ikke er mer på dagsorden når det gjelder denne typen gaver, konstaterer misjonssekretær Aud Karin Kjølvik.
Hun mener det er en utfordring i å kommunisere tydelig at også Indremisjonen driver misjon.

Norge trenger Jesus
−Jeg tror mange testamenterer til ytremisjonsorganisasjoner som NLM og NMS, fordi de tradisjonelt så tydelig har utbredt evangeliet i verden. I dag er det også i Norge mange som ikke vet hvem Jesus er. ImF sender misjonærer til Norge. Vi vil gjøre Jesus kjent på nye steder og for nye generasjoner, sier Kjølvik.
Hun understreker at mange som er engasjert på bedehuset har sin givertjeneste til flere organisasjoner gjennom livet. Misjonssekretæren konstaterer imidlertid at for få har Indremisjonsforbundet som sin «hjerteorganisasjon» i den forstand at de testamenterer til ImF.
− Tenk på ImF når du setter opp testamente! lyder oppfordringen fra Kjølvik.
Hun presiserer at en gave kan gå til sentralorganisasjonen eller til en krets. Eller delt mellom dem.
– Slik kan du være med å bygge noe som lever videre etter at du selv er borte. Du kan være med og drive misjon i et Norge som trenger forkynnelse mer enn noen sinne, sier Kjølvik.

Sender skjema
Økonomi- og administrasjonsleder i ImF, Haakon Georg Moe, opplyser at organisasjonen aldri budsjetterer med testamentariske gaver.
− Slik det har vært hittil, ville det vært ren lotto å satse på dette som inntekt. Vi forsøker alltid å budsjettere realistisk med beina på jorden. Men en økning i testamentariske gaver hadde betydd svært mye for totaløkonomien til både kretsene og Forbundet sentralt.
Han legger til at ImF er behjelpelig med veiledning til å sette opp testamente for dem som ønsker det.
− Ta kontakt, så sender vi testamente-skjema, sier Moe.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018