IM-kirken blir kirkesamfunn

  VIL TILHØRE ImF: IM-kirken holder til i Tertnes bedehus i Åsane i Bergen.FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV Av EGILL J. DANIELSEN IM-kirken blir dermed den første forsamlingen i Indremisjonsforbundet som juridisk sett er en fullverdig menighet. Forsamlingen har kalt seg menighet i tre år allerede, men først 19. mars i år vil de formelle strukturene være på plass. Begivenheten […]

IM-kirken  
VIL TILHØRE ImF: IM-kirken holder til i Tertnes bedehus i Åsane i Bergen.
FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV

Av EGILL J. DANIELSEN

IM-kirken blir dermed den første forsamlingen i Indremisjonsforbundet som juridisk sett er en fullverdig menighet. Forsamlingen har kalt seg menighet i tre år allerede, men først 19. mars i år vil de formelle strukturene være på plass. Begivenheten vil bli markert med et offisielt åpningsmøte den dagen.
– IM-kirken vil være en del av Indremisjonen, underlagt tilsyn av kretsen Nordhordland Indremisjon og Indremisjonsforbundet sentralt. Vi vil ha en luthersk bekjennelse, opplyser Jarle Blindheim. 

Ingen demonstrasjon
Han understreker at formaliseringen av menigheten ikke først og fremst er en protest mot utviklingen i Den norske kirke.
– Å bygge et åndelig hjem for mennesker er det viktige for oss. Selv om kirkesituasjonen i landet vårt kan gi grunn til reaksjoner, er ikke det vår hovedbegrunnelse for å bryte ut av Statskirken, sier Blindheim.
Han opplyser at formell kirketilhørighet til IM-kirken, har vært et ønske fra mange av deltakerne i forsamlingen. Flere av disse har alt i lang tid før forsamlingsetableringen vært utmeldt av Den norske kirke.
– Vi vil være et samfunn som folk kan tilhøre fra fødsel til grav, og som kan dekke alle behov en menighet skal, som dåp, vielse og begravelse. Dessuten er vi opptatt av å skape identitet hos våre medlemmer, opplyser Blindheim som legger til at det viktigste likevel er at mennesker blir frelst og utrustes med nådegaver som kommer i funksjon.

Vil ikke provosere
Han understreker at IM-kirken med sin nye vending ikke ønsker å provosere innad i indremisjonsfellesskapet.
– Det finnes mange måter å drive forsamlingsarbeid på. Å være menighet i juridisk forstand er ikke det eneste saliggjørende. Men vi har opplevd det riktig for oss, siden flere alt er utmeldt av Den norske kirke, forklarer Blindheim som sier han ønsker å være ydmyk for andre oppfatninger.

Tar til etterretning
– ImF åpnet i 2001 for å inkludere forsamlinger og menigheter i organisasjonen. Det gjelder også menigheter som er registrert formelt. Derfor ønsker vi IM-kirken alt godt, som en del av en mangfoldig indremisjonsfamilie, sier generalsekretær i ImF, Karl Johan Hallaråker.
Han opplyser at ImF ikke har noen policy som tilskynder juridisk sett formelle menigheter og kirkesamfunn i Indremisjonen.
– Dette er deres valg, men vi vil hjelpe dem, som vi gjør med andre forsamlinger i vår sammenheng, sier Hallaråker som selv ser fram til å være med på innsettelsen av IM-kirkens åndelige lederskap 19. mars. 

Flere har blitt kristne
IM-kirken har vokst fram som en følge av bymisjonsarbeidet til Nordhordland Indremisjon i Bergen-nord. Det har, ifølge Jarle Blindheim, gradvis oppstått et behov for en forsamling som kan fungere som et hjem for nyfrelste – som i noen tilfeller har følt seg fremmed i de etablerte bedehusforsamlingene.
Menigheten samler i dag rundt 40 mennesker til søndagsmøte, og vil bli styrt av et eldsteråd bestående av Jarle Blindheim, Olav Vindenes og Leif Myntevik. De tre vil også dele på forstander-oppgavene i IM-kirken. Menighetens styre består i tillegg til disse av tre andre som har praktisk styreansvar.

1 svar
  1. Ingolf Johnsen says:

    Hvordan ser dere på Troende dåd, og praktisering av nådegavene, som profeti eller tunger å tydning. Bønn for syke etc.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.