Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS

Etterlyser samtalepartnere

 PANELSAMTALE: Arnfinn Løyning (t.v.), Knut Alfsvåg, Odd Bondevik, Torleiv Austad, Ola Tulluan, Rolf Kjøde og Asle Dingstad samtalte om veien videre i forhold til Den norske kirke.FOTO: HELGE JOHAN STAUTLAND/KPK Av Helge Johan Stautland På seminaret «Etter lærenemnda – enhet og sannhet i kirken» onsdag 15. februar understreket både biskop Bondevik og representanter for Den Evangelisk […]

Av admin. Publisert 17. februar 2006.
Panelsamtale 
PANELSAMTALE: Arnfinn Løyning (t.v.), Knut Alfsvåg, Odd Bondevik, Torleiv Austad, Ola Tulluan, Rolf Kjøde og Asle Dingstad samtalte om veien videre i forhold til Den norske kirke.
FOTO: HELGE JOHAN STAUTLAND/KPK

Av Helge Johan Stautland

På seminaret «Etter lærenemnda – enhet og sannhet i kirken» onsdag 15. februar understreket både biskop Bondevik og representanter for Den Evangelisk Lutherske Frikirke og flere lutherske organisasjoner behovet for å snakke sammen.
– Dersom homofilispørsmålet i Den norske kirke skulle føre til kirkesplittelse, tror jeg det er realistisk å tenke seg et nettverk av flere frie organisasjoner og kirkesamfunn, sier synodeformann i Frikirken, Arnfinn Løyning, til KPK.
 Også Misjonssambandet vil være med å drøfte hvordan man skal forholde seg til utviklingen i Den norske kirke.
– Vi vil gjerne være med å gi råd. I den vanskelige situasjonen som Den norske kirke er i nå, er det viktig at de som vil stå på det tradisjonelle bibelsynet samler seg og samtaler åpent. Jeg tror Bondevik opplever den sitasjonen som har oppstått i Den norske kirke nå som merkelig, sier Tulluan.

– Frikirken naturlig alternativ
Arnfinn Løyning sier at Frikirken som en del av den lutherske kirke i Norge vil være en naturlig samtalepartner i denne situasjonen. Selv om han ikke forventer en medlemsflukt fra Den norske kirke over til Frikirken, tror han at det lutherske frikirkesamfunnet er et naturlig alternativ for en del.
 – Vi ønsker ikke å fiske i rørt vann, og vi har respekt for de prosessene Den norske kirke nå gjør internt. Men Frikirken er en naturlig aktør i samtalen mellom dem som vil stå på det tradisjonelle bibelsynet, sier Løyning.

Vil ikke opponere
Kjetil Aano i Det Norske Misjonsselskap (NMS) opplyser at organisasjonen gjerne vil være med i et samtaleforum som drøfter utviklingen i Den norske kirke.
– Men et nettverk som har til hensikt å være i opposisjon til Den norske kirke, er uaktuelt for oss å være med i, sier Aano.
Han har støtte i sin kollega på Misjonshøgskolen, Knut Alfsvåg. Han var en av foredragsholderne på seminaret, og poengterte at det akkurat nå er viktig å etablere fora for dialog mellom biskoper, prester og representanter for organisasjonene.
Generalsekretær Rolf Kjøde i Normisjon sier at han ikke lenger vil bruke energi på Den norske kirkes mest radikale ledere:
 – Liberal teologi er i sin konsekvens ikke-kristen teologi, sa Kjøde på onsdagens seminar. KPK.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018