Sparte 100.000 på forsikring

 BESPARENDE:Knarvik Misjonshus sparer rundt 3000 kroner i året på forsikringsbytte.FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN Av Kristin Tonning-Olsen Tidligere har flere av bedehusene i Nordhordland hatt felles avtaler gjennom et annet forsikringsselskap enn KNIF. – Denne avtalen var gunstig, men så økte utgiftene ganske mye, og det ble veldig kostbart for bedehusene. Da fikk vi på kretskontoret spørsmål om […]

 Knarvik Misjonshus 
BESPARENDE:
Knarvik Misjonshus sparer rundt 3000 kroner i året på forsikringsbytte.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

Av Kristin Tonning-Olsen

Tidligere har flere av bedehusene i Nordhordland hatt felles avtaler gjennom et annet forsikringsselskap enn KNIF. 
– Denne avtalen var gunstig, men så økte utgiftene ganske mye, og det ble veldig kostbart for bedehusene. Da fikk vi på kretskontoret spørsmål om vi kunne undersøke prisene på forsikring i KNIF Trygghet. Det gjorde vi, sier kretssekretær i Nordhordland Indremisjon, Glenn Nord-Varhaug. Og det skulle vise seg å være lønnsomt. For i alt 35 bedehus ville ha forsikring, og til sammen ble besparelsene betydelige. 
– 100.000 kroner er ganske mye penger. Og nå kan pengene gå til misjonen og ikke til forsikring, sier en fornøyd kretssekretær.

Lur
 – Det er lov å være litt lur. Det gjelder å tenke forretning i misjonen også, sier Nord-Varhaug som selv har vært sentral i arbeidet med den nye ordningen. Han mener avtalen som nå foreligger er svært gunstig for bedehusene.
– Noen har spart mye, andre mindre. Men alle har spart penger. Dette er en forsikring jeg absolutt vil anbefale til andre. Det er dumt å betale for mye for forsikring, sier Nord-Varhaug.

Trygghet viktig
Knarvik Misjonshus er et av bedehusene som er med i den nye forsikringsavtalen. 
– Vi kommer nå til å spare rundt 3000 kroner i premie hvert år. Men for oss er tryggheten like viktig som besparelsen. For travle styremedlemmer er det godt å vite at forsikringen vår er i trygge hender, sier Svenning Bjørke, formann i Knarvik Misjonshus. Hans forsamling var selv med på å ta initiativ til den nye ordningen.
– Grunnen til det er enkel. Vi har en stor og profesjonell organisasjon som forhandler på vegne av kristne organisasjoner, nemlig KNIF. Etter min mening er det uansvarlig at vi amatører på bedehus eller kretsplan skal ta oss av dette når profesjonelle kan gjøre det, avslutter Bjørke.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.