Sambåndet

Torsdag 18. januar 2018
RSS

Sparte 100.000 på forsikring

 BESPARENDE:Knarvik Misjonshus sparer rundt 3000 kroner i året på forsikringsbytte.FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN Av Kristin Tonning-Olsen Tidligere har flere av bedehusene i Nordhordland hatt felles avtaler gjennom et annet forsikringsselskap enn KNIF. – Denne avtalen var gunstig, men så økte utgiftene ganske mye, og det ble veldig kostbart for bedehusene. Da fikk vi på kretskontoret spørsmål om […]

Av admin. Publisert 23. februar 2006.
 Knarvik Misjonshus 
BESPARENDE:
Knarvik Misjonshus sparer rundt 3000 kroner i året på forsikringsbytte.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

Av Kristin Tonning-Olsen

Tidligere har flere av bedehusene i Nordhordland hatt felles avtaler gjennom et annet forsikringsselskap enn KNIF. 
– Denne avtalen var gunstig, men så økte utgiftene ganske mye, og det ble veldig kostbart for bedehusene. Da fikk vi på kretskontoret spørsmål om vi kunne undersøke prisene på forsikring i KNIF Trygghet. Det gjorde vi, sier kretssekretær i Nordhordland Indremisjon, Glenn Nord-Varhaug. Og det skulle vise seg å være lønnsomt. For i alt 35 bedehus ville ha forsikring, og til sammen ble besparelsene betydelige. 
– 100.000 kroner er ganske mye penger. Og nå kan pengene gå til misjonen og ikke til forsikring, sier en fornøyd kretssekretær.

Lur
 – Det er lov å være litt lur. Det gjelder å tenke forretning i misjonen også, sier Nord-Varhaug som selv har vært sentral i arbeidet med den nye ordningen. Han mener avtalen som nå foreligger er svært gunstig for bedehusene.
– Noen har spart mye, andre mindre. Men alle har spart penger. Dette er en forsikring jeg absolutt vil anbefale til andre. Det er dumt å betale for mye for forsikring, sier Nord-Varhaug.

Trygghet viktig
Knarvik Misjonshus er et av bedehusene som er med i den nye forsikringsavtalen. 
– Vi kommer nå til å spare rundt 3000 kroner i premie hvert år. Men for oss er tryggheten like viktig som besparelsen. For travle styremedlemmer er det godt å vite at forsikringen vår er i trygge hender, sier Svenning Bjørke, formann i Knarvik Misjonshus. Hans forsamling var selv med på å ta initiativ til den nye ordningen.
– Grunnen til det er enkel. Vi har en stor og profesjonell organisasjon som forhandler på vegne av kristne organisasjoner, nemlig KNIF. Etter min mening er det uansvarlig at vi amatører på bedehus eller kretsplan skal ta oss av dette når profesjonelle kan gjøre det, avslutter Bjørke.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018