Sambåndet

Søndag 25. juni 2017
RSS

– Vil ikke til Afrika

 GODT HUMØR:Misjon er slettes ikke kjedelig, synes Fredrik Sævik (15), Therese Idsøe (19) og Solfrid Skår (17). De bruker et par februardager på misjonskonferanse. FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN Av Kristin Tonning-Olsen – Jeg vil helst slippe å reise til Afrika og bli misjonær. Det har jeg nemlig ikke lyst til, sier Therese Idsøe som for tiden […]

Av admin. Publisert 28. februar 2006.
 Misjonskonferanse 
GODT HUMØR:
Misjon er slettes ikke kjedelig, synes Fredrik Sævik (15), Therese Idsøe (19) og Solfrid Skår (17). De bruker et par februardager på misjonskonferanse.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

Av Kristin Tonning-Olsen

– Jeg vil helst slippe å reise til Afrika og bli misjonær. Det har jeg nemlig ikke lyst til, sier Therese Idsøe som for tiden er elev ved Nordhordland Folkehøgskole. Sammen med Fredrik fra Møre ungdomsskole og Solfrid som går på Danielsen videregående skole i Bergen og ni andre skole-ungdommer, er hun deltaker på ImF sin aller første misjonskonferanse for ungdom 7.-9. februar. De tre er enige om at misjon visst kan foregå innenfor Norges grenser.
– En kan misjonere i Finnmark. Eller på Algrøy. Man trenger ikke dra så mange mil, det er ikke det som er om å gjøre, sier Solfrid.
–  Se på Marit og Irene. De reiser jo rundt i landet. De fokuserer på Jesus og er en skikkelig inspirasjonskilde, mener Fredrik.

Visjon misjon
– Med denne konferansen ønsker vi å nå ut med kallsforkynnelse til ungdom, samt informere dem om arbeidet ImF driver, sier primus motor for konferansen, undervisningskonsulent  i ImF, Jostein Skutlaberg.
– Disse 12 som er på konferansen har fått en spesiell invitasjon av oss. De går på skoler som ImF driver, og vi tror og håper noen av dem kan bli fremtidige ressurser for Forbundet, enten i ulønnet eller lønnet arbeid, sier Skutlaberg som håper at konferansen kan bli holdt hvert eneste år. Han synes det er viktig å møte ungdommer, ansikt til ansikt, og ha fokus på et viktig arbeid, nemlig misjon.

Lett å glemme
Og misjon, det er de tre skoleelevene opptatt av.
– Her på konferansen har vi blitt minnet om at vi har et kall. Men i det daglige er det lett å glemme. Akkurat nå søker jeg på studier til neste år. Og midt i den prosessen er det viktig å høre Guds stemme, sier Therese.
– Jeg tror at hvis Gud vil en skal gjøre noe, så får en lyst til å gjøre det, sier Solfrid.

Skikkelig oppvekker
Alle tre er glade for at de fikk komme på konferansen. De mener den er et kjærkomment avbrekk fra skole-hverdagen.
– Konferansen har vært en skikkelig oppvekker for meg. Jeg har fått nye tanker om misjon, mener Fredrik som i likhet med de andre
to ikke vet helt hvilket yrke han skal velge når han blir eldre. Men misjonærer på heltid, tviler de tre på at de ender opp som.
– Det er viktig å være en bevisst disippel, og følge etter Jesus uansett, sier Solveig og fortsetter:
– Jeg vet ikke helt hva det blir til med meg. Jeg prøver å hvile i at jeg skal få gå i ferdiglagte gjerninger.
Fredrik skal først fullføre både ungdomsskole og videregående og har dermed god tid til å tenke på hva det skal bli til senere. Therese skal kanskje studere til å sykepleier, men da blir det i Norge. Eller i hvert fall ikke i Afrika.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017