Utfordrende på LUS i Molde

   INSPIRASJON: Det ventes 250 påmeldte og mange flere til kveldsmøtene på årets LUS.FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV Av Egill J. Danielsen Bjarte tror dette er noe ungdommer vil høre om. Og han tror dette er noe alle trenger å høre om. Dessuten tror Bjarte at forkynnelsen er hovedårsaken til at tenåringer drar på LUS.– I fjor hadde vi […]

    INSPIRASJON: Det ventes 250 påmeldte og mange flere til kveldsmøtene på årets LUS.
FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV

Av Egill J. Danielsen

Bjarte tror dette er noe ungdommer vil høre om. Og han tror dette er noe alle trenger å høre om. Dessuten tror Bjarte at forkynnelsen er hovedårsaken til at tenåringer drar på LUS.
– I fjor hadde vi taler som var over tre kvarter lange. Ingen klaget over det. Tvert imot har de unge en vanvittig møtekondis når budskapet berører livene deres på en frigjørende måte, sier landsungdomssekretæren. Til årets Landsungdomsstevne, som går av stabelen på Rauma Folkehøgskole i Molde 23.-27. juni, forventer Bjarte rundt 250 påmeldte deltakere. I tillegg tror han det kommer mange ekstra på kveldsmøtene.
– LUS kommer til å prege bybildet i Molde tydelig disse dagene. Rauma Folkehøgskole ligger like ved sentrum, forteller han.

Paintball og wakeboard
Likevel er det friluftsaktivitetene som er de store trekkplastrene: Wakeboard, snorkling, paintball, fjellklatring og havkajakk for å nevne noe.
– Rauma er en friluftsskole, og lærerne der vil være med og legge til rette for mye moro på den fronten. Gjett om jeg gleder meg! sier Bjarte som legger til at det sosiale selvfølgelig også er en veldig bra grunn for å reise til LUS.
Årets hovedtalere er Gunnar Ferstad og Tor Ingvald Lauvrak. Gunnar vil tale mest om temaet misjon og evangelisering, mens Tor Ingvald skal ha kveldsmøtene som vil ha lav terskel, opplyser Bjarte.
Dessuten kommer Rune Larsen.
– Okei, han er kanskje ikke den store hit’en blant ungdommer, men han har sterke meninger om alkohol og andre rusmidler. Her trengs det bevisstgjøring, og det kan han bidra med som få andre, mener Bjarte.
Påmelding til årets LUS kan skje til imf@imf.no eller tlf. 56 31 42 40.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.