Sambåndet

Fredag 20. juli 2018
RSS

Har gått konkurs

 KULT: – KRIK kon-kurs var bedre enn vi trodde, mener konfirmantene Rebekka Fylling og Andrea Aspenes. Bibelskoleelevene Thomas Lollike og Asle Bjørsvik har vært hjelpe-konfirmantlærere. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Bibelskolen Bildøys første konfirmant-satsing noen sinne har tatt skikkelig av. Sammen med Den norske kirke og Kristen Idrettskontakt (KRIK) sine lokallag i Fjell […]

Av admin. Publisert 9. juni 2006.
  
KULT: – KRIK kon-kurs var bedre enn vi trodde, mener konfirmantene Rebekka Fylling og Andrea Aspenes. Bibelskoleelevene Thomas Lollike og Asle Bjørsvik har vært hjelpe-konfirmantlærere.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Bibelskolen Bildøys første konfirmant-satsing noen sinne har tatt skikkelig av. Sammen med Den norske kirke og Kristen Idrettskontakt (KRIK) sine lokallag i Fjell kommune har bibelskolelærere og –elever samlet nesten en tredel av konfirmantene i kommunen. Til basisopplæring i kristendom – pluss mye moro.
– Navnet KRIK kon-kurs hentyder både til konfirmantkurs og det i denne sammenhengen mer kryptiske ordet konkurs. Et hovedmål er at ungdommene skal forstå at de ikke kan frelse seg selv. Man må gå konkurs, åndelig sett, for å kunne ta imot frelsen, forklarer bibelskole- og konfirmantlærer Roald Kvam som sammen med ungdomsarbeider Magne Abelsen fra Foldnes kirke har stått for undervisningsopplegget.

Blitt kristen.
Vi treffer to konfirmanter på en av vårens store happeninger; nemlig leir på Fjell-Ly en mil fra Bibelskolen på Bildøy. Andrea Aspenes (15) og Rebekka Fylling (15) synes konfirmasjonstiden har vært moro.
– Det har vært noen store arrangementer som var veldig gøy. Som for eksempel 16. mai da vi først var på Brann Stadion og så i Bibelskolehallen etterpå, sier Andrea. De to har til og med fått med seg noe fra undervisningen, selv om Rebekka føler hun ikke har lært noe nytt.
– Vi har snakket om hva vi trenger for å leve. Vi behøver venner, mat, kjærlighet og Jesus eller Gud. Men jeg er misjonærbarn og prestedatter, og visste alt fra før, sier Rebekka.
Andrea, derimot, har ikke hatt så stor peiling på kristendom tidligere.
– Jeg har blitt kristen dette året. Men jeg har gått på Tremornight (i Tremorkirken på Straume, red. anm.) også, så jeg vet ikke om det er konfirmasjonstiden alene som er grunnen til at jeg har blitt kristen, sier Andrea.

– Viktig arbeid.
Årets bibelskoleelever har vært sentrale bidragsytere i konfirmasjonsopplegget. De har blant annet hatt ansvar for samtalegrupper
etter undervisningstimene. Thomas Lollike (18) og Asle Bjørsvik (19) synses det har vært givende.
– Vi er jo ungdommer selv, og forstår oss kanskje bedre på konfirmanter enn voksne ledere. Det har vært veldig meningsfullt. Konfirmantene er en stor misjons-mark, for å bruke et godt, gammeldags uttrykk, sier Thomas.
Asle mener det er vanskelig å vite hvor mye kunnskap som når inn hos 15-åringer.
– Det er ikke så lett å se. Ungdommer skal liksom være kule, og ikke vise følelser. Men konseptet er bra, og bør føres videre neste år, sier han.
Det ønsker også leder Roald Kvam.
– Ingenting er avgjort, men dette har vært en suksess. Jeg håper det blir konfirmanter på Bibelskolen også neste år, sier Roald.

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

TILBAKEBLIKK – Lederkonferansen: Verbene «spurte» og «svarte» brukes langt flere ganger i Bibelen enn ord for å «forkynne».

På sin nye singel spør John-Inge Rolfsnes om hvor stort mangfoldet er i samfunnet.

Copyright © Sambåndet 2018