Sambåndet

Fredag 19. januar 2018
RSS

LUS avlyst

   NEDTUR: – Dette er veldig kjedelig for alle frivillige som har forberedt LUS, og for de 43 som har meldt seg på, sier landsungdomssekretær Bjarte Hammer Aarland.FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Med bare 43 påmeldinger halvannen uke før stevnet skulle starte, så ikke landsungdomssekretær Bjarte H. Aarland noen annen utvei enn å avlyse. […]

Av admin. Publisert 12. juni 2006.
 Bjarte Hammer Aarland   
NEDTUR: – Dette er veldig kjedelig for alle frivillige som har forberedt LUS, og for de 43 som har meldt seg på, sier landsungdomssekretær Bjarte Hammer Aarland.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Med bare 43 påmeldinger halvannen uke før stevnet skulle starte, så ikke landsungdomssekretær Bjarte H. Aarland noen annen utvei enn å avlyse.
– Det ville blitt et kjempemessig underskudd om vi gjennomførte. Det er knyttet store, faste kostnader til et slikt arrangement. Dermed trengs det mange flere deltakere for at det skal være økonomisk forsvarlig, sier Aarland.
Han regner med at det ville blitt noen flere påmeldinger de siste dagene før avspark, men ikke nok for et arrangement som LUS.
– Det hadde dessuten blitt ganske stusselig å være 50-60 deltakere på et stevne som skulle være en happening.

Konkurranse fra UL
I fjor samlet LUS 260 påmeldte og 3-400 unge på møtene, da det ble arrangert på Bibelskolen Bildøy utenfor Bergen. Hvorfor årets stevne flopper, har ikke Aarland noe endtydig svar på.
– Vi mener konseptet er bra. Det er ikke nevneverdig annerledes enn i fjor. Hvorfor interessen er så forskjellig har trolig andre årsaker. En kan selvsagt være lokaliseringen. Molde er i utkanten av ImFs nedslagsfelt, og blir kanskje fjernt for en del. Men verken sunnmøringer eller nordmøringer er godt representert blant de som har meldt seg på, og for dem er Molde sentralt, sier Aarland.
En annen årsak kan ifølge landsungdomssekretæren være at Misjonssambandets Ungdommens Landsmøte (UL) i år arrangeres i Bergensområdet. Han tror mange indremisjonsungdommer i Hordaland drar dit i stedet.
– Ungdommene fra Stor-Bergen har de siste årene «båret» LUS. Når vi ikke får med oss disse, blir det vanskelig.

Historisk avlysning
Aarland opplyser at man i etterkant av LUS-fiaskoen vil gjøre en grundig evaluering i alle ledd.
– Vi må gå i oss selv, og finne ut hvordan dette kunne skje. Kanskje er hele konseptet modent for revurdering? spør han.
Aarland opplyser at så vidt han vet, er det første gang i historien at LUS avlyses. Stevnet har vært arrangert siden 1911. I følge ImFs 100-års jubileumsbok, Ordets Folk, kunne stevnet i toppårene på 1930-tallet samle 7-8000 unge til møter.
 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018