Sambåndet

Søndag 25. juni 2017
RSS

SUMmerjobb i Lyngdal

   NÅ UTEN DRESS: Seriøse Unge Menn (SUM) er kjent for dressene sine. De er selvsagt lagt vekk i solsteiken på Lyngdal Bibelcamp. Fra venstre: Thore Søvik, Sveinung Andersen, Olav Kvavik og Aslak Andersen. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Humøret er i hvert fall på topp hos de fire unge seriøse når vi […]

Av admin. Publisert 11. august 2006.
    
NÅ UTEN DRESS: Seriøse Unge Menn (SUM) er kjent for dressene sine. De er selvsagt lagt vekk i solsteiken på Lyngdal Bibelcamp. Fra venstre: Thore Søvik, Sveinung Andersen, Olav Kvavik og Aslak Andersen.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Humøret er i hvert fall på topp hos de fire unge seriøse når vi treffer dem på en benk ved innkjørselen til campen. Frontfiguren Thore Søvik er noe forsinket, og blir mobbet for litt av hvert når han iført trendy pilotbriller og stripete v-halset trøye ankommer noen minutter etter de andre.

– Du skjønner, Thore studerer i Oslo, og har lagt an en ny stil, forklarer Sveinung Andersen om forskjellen som oppstår når resten av gruppen for tiden bor i Bergen.
– Er det ikke metrofil, det heter? supplerer Olav Kvavik til latter fra de andre.
– Han må følge imaget, men vi andre er fri til å gå med hvilke t-skjorter vi vil.
– Er han litt sånn David Beckham? spør journalisten.
– Akkurat, he-he!
Thore humrer med og støtter konklusjonen om at det går litt tregere på Vestlandet. Og for så vidt på Sørlandet også.

Avslipset

 

SUMMERJOBB: 
Oppgavene er mange.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Dressene er av når gutta gjør den praktiske delen av sommerjobben sin på Lyngdal Bibelcamp. Sveinung er informasjonssjef på campen. Thore og Aslak er ungdomsledere, mens Olav er altmuligmann. Litt altmulig er forresten alle. Man må ta et tak der det trengs, enten det er bosstømming, administrasjon eller forkynnelse det dreier seg om. I tillegg synger de på en del av møtene på campen, samt på mange av møtene under Sommerstevnet som går den siste uken Bibelcampen varer. Hele to måneder gjør de sin tjeneste i Indremisjonen denne sommeren. Unntaket er en snartur til Trondheim og NLMs generalforsamling.
– Veldig meningsfull sommerjobb, sier Thore.
– Det er en jobb i misjonen. Noe mer enn bare akkurat den oppgaven vi gjør. Vi håper det skal få konsekvenser inn i evigheten, understreker han.
Selv om det ikke akkurat er en åtte-til-fire-jobb, trives alle så godt at de kan tenke seg å gjenta bedriften i framtiden.
– Vi stiller neste år om vi blir spurt, opplyser Aslak Andersen på vegne av de seriøse.

Ny cd
Sommerens største begivenhet for gutta som gruppe er først og fremst at de har gitt ut ny cd. Det er den tredje i rekken fra SUM. Selv er de storfornøyd med platen og mener at de har funnet hjem.
– Dette er vår stil. Nå er det ren sørstatsgospel, og uten det countrypreget som var på plate nummer to, forklarer Thore.
Aslak forteller at de har hatt det gøy under arbeidet med platen. Det hele har gått veldig lett sammen med produsenten Lynor, synes han.
– Vi kjenner dem godt og de kjenner oss. Da kan vi være mer målbevisste i studio, og resultatet blir bedre. Dette er den beste platen vår, supplerer Sveinung, som selv har skrevet sangen ”I wanna see Jesus first of all” på cden.
Ellers er låtene amerikanske sørstatssanger, enten på engelsk eller oversatt til norsk.

Ukjent med salgstall
Lyngdal-guttene vet at platen har solgt bra i sommer, men er ikke særlig opptatt av hvor mange eksemplarer

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017