Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Kafé med suksess

 MENINGSFULLT: – Onsdagskafeen er en varmestue, mener Anne-Lise Nordstrand. FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN Av Kristin Tonning-Olsen  – Jeg gleder meg til hver eneste onsdag formiddag. Det er så kjekt å komme på kafeen, sier Anne-Lise Nordstrand og smiler. Hun er primus motor, innkjøpsansvarlig og andaktsholder på onsdagskafeen i Sykkylven bedehus. Hver onsdag er hun på plass […]

Av admin. Publisert 17. august 2006.
 Anne Lise Nordstrand på kafeen 
MENINGSFULLT: – Onsdagskafeen er en varmestue, mener Anne-Lise Nordstrand.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

Av Kristin Tonning-Olsen

 – Jeg gleder meg til hver eneste onsdag formiddag. Det er så kjekt å komme på kafeen, sier Anne-Lise Nordstrand og smiler. Hun er primus motor, innkjøpsansvarlig og andaktsholder på onsdagskafeen i Sykkylven bedehus. Hver onsdag er hun på plass i kafeen sammen med andre frivillige. Og målet? At folk skal kose seg, snakke sammen, spise godt og høre Guds ord.

Åpne dører
– Konseptet er veldig enkelt; vi åpner bedehuset slik at folk kan få være her på bedehuset. Og så lager vi god mat, som for øvrig er helt gratis, sier Anne-Lise. Hun har vært med fra kafeen startet for vel tre år siden.
– Det kom lite folk til bedehuset vårt. Mange synes at terskelen for å komme inn på bedehuset var for høy. Det hadde vi lyst til å gjøre noe med, sier Anne-Lise. Så ble det altså kafé.
– Hit kommer småbarnsforeldre, pensjonister og arbeidsfolk som tar lunsjen sin på bedehuset, forteller Anne-Lise som selv tar fri hver onsdag for å komme på kafeen. Hun mener kafeen er et veldig vellykket tiltak.
– Vi trenger slike steder hvor vi kan se hverandre og bry oss om hverandre. Mange kommer hit gang etter gang, og det er sjeldent vi er under 50 mennesker her. En gang var vi oppe i 120 kafégjester. Flere har sagt at de kunne tenke seg å komme oftere. Selv synes jeg det er et poeng at det ikke blir for ofte. En må jo ha noe å glede seg til!

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018