Sambåndet

Søndag 25. februar 2018
RSS

Kafé med suksess

 MENINGSFULLT: – Onsdagskafeen er en varmestue, mener Anne-Lise Nordstrand. FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN Av Kristin Tonning-Olsen  – Jeg gleder meg til hver eneste onsdag formiddag. Det er så kjekt å komme på kafeen, sier Anne-Lise Nordstrand og smiler. Hun er primus motor, innkjøpsansvarlig og andaktsholder på onsdagskafeen i Sykkylven bedehus. Hver onsdag er hun på plass […]

Av admin. Publisert 17. august 2006.
 Anne Lise Nordstrand på kafeen 
MENINGSFULLT: – Onsdagskafeen er en varmestue, mener Anne-Lise Nordstrand.
FOTO: KRISTIN TONNING-OLSEN

Av Kristin Tonning-Olsen

 – Jeg gleder meg til hver eneste onsdag formiddag. Det er så kjekt å komme på kafeen, sier Anne-Lise Nordstrand og smiler. Hun er primus motor, innkjøpsansvarlig og andaktsholder på onsdagskafeen i Sykkylven bedehus. Hver onsdag er hun på plass i kafeen sammen med andre frivillige. Og målet? At folk skal kose seg, snakke sammen, spise godt og høre Guds ord.

Åpne dører
– Konseptet er veldig enkelt; vi åpner bedehuset slik at folk kan få være her på bedehuset. Og så lager vi god mat, som for øvrig er helt gratis, sier Anne-Lise. Hun har vært med fra kafeen startet for vel tre år siden.
– Det kom lite folk til bedehuset vårt. Mange synes at terskelen for å komme inn på bedehuset var for høy. Det hadde vi lyst til å gjøre noe med, sier Anne-Lise. Så ble det altså kafé.
– Hit kommer småbarnsforeldre, pensjonister og arbeidsfolk som tar lunsjen sin på bedehuset, forteller Anne-Lise som selv tar fri hver onsdag for å komme på kafeen. Hun mener kafeen er et veldig vellykket tiltak.
– Vi trenger slike steder hvor vi kan se hverandre og bry oss om hverandre. Mange kommer hit gang etter gang, og det er sjeldent vi er under 50 mennesker her. En gang var vi oppe i 120 kafégjester. Flere har sagt at de kunne tenke seg å komme oftere. Selv synes jeg det er et poeng at det ikke blir for ofte. En må jo ha noe å glede seg til!

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Janne Ferstad skifter jobb. Etter påske blir hun ny daglig leder for Bergen Kristne Bokhandel.

Den Norske Israelsmisjon ønsker kontakt med kristne familier og enkeltpersoner som kan være vertskap for israelsk ungdom som er på reise.

Den verdenskjente vekkelsespredikanten som blant annet omtales som den viktigste evangelisten siden apostelen Paulus, døde onsdag 21. februar, 99 år gammel.

Awanas toppleder er imponert over måten ImF har tatt trosopplæringsopplegget til Norge på, og han har et klart råd for veien videre.

Norsk luthersk misjonssamband vil markere 70-årsjubileet for den israelske staten med seminar og bønn i stedet for flaggheising.

Copyright © Sambåndet 2018