Sambåndet

Søndag 25. februar 2018
RSS

Spente Øytun-elever i nord

KAKETUR: Et år på Øytun betyr mange utflukter, fart og spenning i naturen. Første kvelden gikk turen likevel ikke lenger enn til kakebordet. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen Et nytt skoleår har begynt. 99 Øytun-elever har landet på Alta Flyplass, og akkurat rukket å komme seg til skolen oppe i åsen utenfor Finnmarks-byen. […]

Av admin. Publisert 19. august 2006.
 Spente elever
KAKETUR: Et år på Øytun betyr mange utflukter, fart og spenning i naturen. Første kvelden gikk turen likevel ikke lenger enn til kakebordet.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

Et nytt skoleår har begynt. 99 Øytun-elever har landet på Alta Flyplass, og akkurat rukket å komme seg til skolen oppe i åsen utenfor Finnmarks-byen.
Silje fra Asker og Eldri fra Lom i Gudbrandsdalen vandrer rundt på bli-kjent-kvelden og hilser på jevnaldrende. Ukjente de skal lære å kjenne svært godt de neste ni månedene.
– Jeg er veldig spent, sier Silje.
– Men vi gleder oss utrolig! repliserer Eldri.

Drømmeår
De to mener et år på folkehøyskole er en drøm som går i oppfyllelse. Ja, faktisk mange drømmer på en gang.
– Vi får være mye i naturen, og gjøre ting man ikke får tid til ellers. Vi skal slappe av å ha det gøy, forklarer Silje.
Eldri gleder seg særlig til å oppleve vår nordligste landsdel på nært hold:
– Å komme til Alta, erfare mørketid og nordlys, og stå mye på ski. Samtidig som man får mange nye venner. Det er bra det!
Selv om alt er nytt, og spenningen nesten i meste laget, brytes isen raskt når man har begynt på folkehøyskole. De to jentene føler seg godt tatt imot.
– Allerede på flyplassen traff vi mange andre elever på vei til skolen. Du vet, vi oppdaget hverandre på grunn av alt friluftsutstyret vi drasser på, forklarer Silje.

Respekt for hverandre
Selv om et år på friluftsskolen Øytun betyr masse uteliv, snø og moro, er det også en alvorsdimensjon over forventningene:
– At det er en kristen skole er vesentlig for meg. Det skal bli godt med et kristent fellesskap rundt seg. Det kan være litt vanskelig om man ikke har det, mener Silje som samtidig ser fram til å bli kjent med mange som ikke har samme forhold til troen.
Som Eldri. Hun er ikke kristen. Men Eldri presiserer at hun har full forståelse for at andre tror.
-Det fint at man kan komme hit til Øytun uansett livssyn. Vi skal samles rundt bålet og snakke ærlig sammen om tro og ikke-tro. Det ser jeg fram til, sier Eldri.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Janne Ferstad skifter jobb. Etter påske blir hun ny daglig leder for Bergen Kristne Bokhandel.

Den Norske Israelsmisjon ønsker kontakt med kristne familier og enkeltpersoner som kan være vertskap for israelsk ungdom som er på reise.

Den verdenskjente vekkelsespredikanten som blant annet omtales som den viktigste evangelisten siden apostelen Paulus, døde onsdag 21. februar, 99 år gammel.

Awanas toppleder er imponert over måten ImF har tatt trosopplæringsopplegget til Norge på, og han har et klart råd for veien videre.

Norsk luthersk misjonssamband vil markere 70-årsjubileet for den israelske staten med seminar og bønn i stedet for flaggheising.

Copyright © Sambåndet 2018