Sambåndet

Søndag 20. august 2017
RSS

Skolestart med gode elevtall

  SKOLESTART: Mange nye medelver å bli kjent med for Torstein Fosse, Sondre Dahl og Edmund Røsvik, alle elever ved Bibelskolen på Bildøy.FOTO:VILHELM VIKSØY Av Vilhelm Viksøy En av de skolene som øker mest, er Borgund Folkehøgskole. I sitt tredje år som reiseskole har de 98 elever, 8 mer enn i fjor. – Vi har økt […]

Av admin. Publisert 1. september 2006.
skolestart BBB 06...  
SKOLESTART: Mange nye medelver å bli kjent med for Torstein Fosse, Sondre Dahl og Edmund Røsvik, alle elever ved Bibelskolen på Bildøy.
FOTO:VILHELM VIKSØY

Av Vilhelm Viksøy

En av de skolene som øker mest, er Borgund Folkehøgskole. I sitt tredje år som reiseskole har de 98 elever, 8 mer enn i fjor.
– Vi har økt elevtallet med ca 10 flere elver hvert år de siste årene så vi er veldig godt fornøyd, sier rektor Willy Mangersnes. Han tror god markedsføring og selve skolekonseptet er årsaken. Både reiseskolen og løsningen med modulbaserte valg der elevene i større grad velger sin egen timeplan, har slått godt til.

Godt folkehøgskoleår
Også de andre folkehøgskolene til ImF har gode elevtall. Birkeland har omtrent like mange elever som i fjor (106), Nordhordland har hatt fulle hus siden tidlig i sommer, men opplever noe tilbakegang for musikklinjen.
Øytun er også litt færre elever i år. Hundre elever er noen mindre enn i fjor, men de siste fem årene har samtidig vært noen av de beste på lang tid for skolen.
Rauma folkehøgskole går også noe tilbake med 11 færre elever enn i fjor og har 79 elever. Best søkning er det til linjen dykking-klatring-seiling.
For Høgtun var det ekstra spennende siden de hadde sitt første år med 18-års aldersgrense.
– Vi var usikre på hvordan det ville slå ut, men 65 elever er bare 5 mindre enn i fjor og snittalderen er på 19,4 så dette lover godt, sier skolesekretær Lill Wenche Lindøy.

Framnes med rekord
Ungdomsskolen på Møre, Danielsen på Sotra og Danielsen i Bergen har alle fulle hus, mens Romsdal Ungdomsskole og Møre Ungdomsskole Herøy har noen færre elever enn i fjor.

De videregående skolene har også gode år. KVS-Lyngdal har passert 220 elever, 15 mer enn i fjor. Den samme framgangen har også KVS-Bygland som bygget ut før dette skoleåret og utvidet med en ekstra klasse i byggfag.
– Det er fullt og på byggfag kunne vi sikkert tatt inn enda flere hadde vi hatt plass, sier rektor Ommund Tveit.
Framnes i Hardanger har det største kullet noensinne med 258 elever. Da er internatkapasiteten helt sprengt. Danielsen i Bergen er også fullt, som vanlig.

Den skolen som har slitt mest av ImF skolene er Bibelskolen på Bildøy. Like i underkant av 50 elever er det laveste tallet på lang tid. Av disse skal 45 være elever ved hovedkurset, 3 starter på det nye 2.årstilbudet Bibel og Pratisk Tjeneste, og en følger første modul på dette tilbudet.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017