Sambåndet

Fredag 20. juli 2018
RSS

Vellykket loppemarked

 POPULÆRE BØKER: Metervis med bøker, men alt ble ikke solgt denne gang. FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV Av Vilhelm Viksøy – Det var mye folk og godt salg, særlig når man tar i betraktningen at det var to andre store loppemarked på Sotra samme helga, sier en fornøyd bibelskolelærer Edvard Foss.   Artig auksjon 75 000 kroner er noen […]

Av admin. Publisert 4. september 2006.
bøker på loppemarked... 
POPULÆRE BØKER: Metervis med bøker, men alt ble ikke solgt denne gang.
FOTO:SAMBÅNDET/ARKIV

Av Vilhelm Viksøy

– Det var mye folk og godt salg, særlig når man tar i betraktningen at det var to andre store loppemarked på Sotra samme helga, sier en fornøyd bibelskolelærer Edvard Foss.

 

Artig auksjon

75 000 kroner er noen tusen høyere enn i fjor. Bedre loppesalg er hovedgrunnen. Nesten 38 000 kroner kom inn på blant annet gamle bøker, glass, møbler og steintøy og det er seks tusen mer enn sist. Auksjonen gav noe tusen mindre denne gang, men 26 000 ble likevel klubbet inn og auksjonarius for anledningen var fornøyd likevel.

 

– Jeg opplevde auksjonen som grei, selv om vi manglet de virkelig store tingene denne gang. Men det var litt smil og litt alvor. Noen fikk gode kjøp og noen artige kjøp. Det er for eksempel ikke hver dag man har mamelukker på auksjon i Indremisjonen, sier Edvard, som er glad i loppemarkedsjangeren.

Fornyet verdi
– Loppemarked handler om at det jeg selv ikke har bruk for har kanskje andre bruk for. Det blir en form for gjenbruk. Ting som er bra kaster vi ikke, vi lar andre bruke dem. Det som noen ikke har bruk for blir da til verdi for andre, på dobbelt vis. Det kan hende du finner noe av verdi for deg som var skrot for andre pluss at det kommer inn penger til misjonen, sier Foss, som denne gange var beskjeden i handlingen.

– Det ble en del småpjask til venner og kjente, men ikke så mye til meg selv, sier loppekoordinatoren og takker alle engasjerte som stod på i forbindelse med loppemarkedet.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

TILBAKEBLIKK – Lederkonferansen: Verbene «spurte» og «svarte» brukes langt flere ganger i Bibelen enn ord for å «forkynne».

På sin nye singel spør John-Inge Rolfsnes om hvor stort mangfoldet er i samfunnet.

Copyright © Sambåndet 2018