Agenda:RUS

         SNAKK SAMMEN: Kenneth Foss håper        agenda:RUS kan blåse liv i alkoholdebatten.        FOTO:VILHELM VIKSØY Av Vilhelm Viksøy – Vi ønsker at kristne skal bli mer bevisst på valgene de gjør. Derfor kommer denne kampanjeuken, sier landsungdomssekretær Kenneth Foss, som også er styreformanni Rusfri. Han snakker om Agenda:Rus. Og han snakker varmt om det. 8.-15. […]

agende:RUS...  
       SNAKK SAMMEN: Kenneth Foss håper
       agenda:RUS kan blåse liv i alkoholdebatten.
       FOTO:VILHELM VIKSØY

Av Vilhelm Viksøy

– Vi ønsker at kristne skal bli mer bevisst på valgene de gjør. Derfor kommer denne kampanjeuken, sier landsungdomssekretær Kenneth Foss, som også er styreformann
i Rusfri.

Han snakker om Agenda:Rus. Og han snakker varmt om det. 8.-15. oktober er datoen
for den landsomfattende holdningskampanjen i regi av Rusfri. Målet er å sette rustemaet på dagsorden i de kristne miljøene igjen. Det er første år kampanjen gjennomføres, men tanken er at den skal bli et fast innslag hver høst. I år handler det om: «Fra vann til vin – moderne ruskultur i kristne miljø?»

Økt forbruk
– Vi vet at alkoholkonsumet har økt de siste årene, både blant folk flest, men også blant kristne. Men det snakkes lite og ingenting om det. Det vil vi endre på, sier Kenneth.
– Jeg tror en av grunnene til at det har vært lite samtale er at avholdsfolk og måteholdsfolk har blitt for redde for å tråkke hverandre på tærne i stedet for å møte hverandre som litt uenige. Jeg tror og håper at denne kampanjen skal gi hjelp til å få samtalen i gang igjen, sier han.

– Er det ikke et tankekors at åpenheten er så liten?
– Jo, helt klart. Bibelen sier mye om det å være forbilder og advarer sterkt mot fyll og
misbruk. Men alkohol sånn generelt finnes det både positiv og negativ omtale om i Bibelen, så sånn jeg ser det, er det vanskelig å finne entydige bibelvers som sier enten avhold eller måtehold for en kristen.

Ikke fiender
– Det er viktig å være bevisst på uenighetene og at man er forskjellige. Som avholdsmann vil jeg gjerne utfordre måteholdsmannen på noen av konsekvensene hans valg får. Men jeg vil likevel tone ned fiendebildet. Vi har mye felles å jobbe i lag om. Vi vil begge være enig om at fyll og misbruk er et problem. Vi kan også enes om at økt tilgang øker forbruket. Og ikke minst, at en del soner uansett bør være alkoholfrie.

– Hvordan blir kampanjen synlig i ImF?
Det er først og fremst et lokalt ansvar for bedehus, skoler og forsamlinger å sette dette på dagsorden. Jeg har sendt mailer og pushet på litt og håper at vi kan få til et engasjement allerede nå første året. Så håper jeg også at de som er engasjert av temaet kan begynne å jobbe og bruke muligheten som nå kommer, sier Foss som har satt uken åpen dersom noen ønsker besøk.


Mer info om agenda:RUS på deres kampanjesider: www.agenda-rus.no

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.