Sambåndet

Lørdag 22. juli 2017
RSS

Stor økning i barne- og ungdomslag

  GLEDELIG ØKNING: Kennet Foss har tallene klare, ImF fikk 30 nye barne- og ungdomslag i fjor. FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV av Vilhelm Viksøy   – Dette er veldig spennende og bra, sier landsungdomssekretær Kenneth Foss. Han har akkurat rapportert tallene videre til myndighetene.   Ny startstøtteVed utgangen av 2005 hadde ImF 266 lag som fører medlemslister […]

Av admin. Publisert 19. september 2006.
Kenneth Foss... 

GLEDELIG ØKNING: Kennet Foss har tallene klare, ImF fikk 30 nye barne- og ungdomslag i fjor.
FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV

av Vilhelm Viksøy

 

– Dette er veldig spennende og bra, sier landsungdomssekretær Kenneth Foss. Han har akkurat rapportert tallene videre til myndighetene.

 

Ny startstøtte
Ved utgangen av 2005 hadde ImF 266 lag som fører medlemslister og tar medlemskontingent. Disse lagene danner nå grunnlag for hvor mye statstøtte ImF-Ung vil få i 2007 og hvor mye lagstøtte de vil få til fordeling via Frifond-midlene. I tillegg finnes ca 150 lag i kartoteket som ikke tar kontingent. Disse får man ikke støtte for.

 

– En av grunnene til økningen kan være startstøtten ImF-Ung innførte i fjor. Alle nye lag som startes får nå en startstøtte på 5000 kroner de kan bruke i oppstartsfasen. Dette kommer i tillegg til årlig støtte gjennom Frifond-midlene og evt prosjektstøtte til konkrete prosjekt.

 

– Er det en reell vekst eller er det bare gamle lag som har registrert seg annerledes?
– Noen lag er nok det, men alle de 15 lagene som har kommet siden jul er helt nye lag.

 

Viktig arbeid
Økningen i antall lag vil trolig slå positivt ut for statstøtten neste år, men det er flere faktorer som spiller inn. Størrelsen på den samla potten som skal fordeles mellom organisasjonene og medlemstallene til de andre, avgjør også.
– Men mulighetene våre øker. Vi har gjort vår del av jobben, sier Foss.
– Uansett er det veldig gledelig med nye lag. Barne- og ungdomsarbeidet er selve bærebjelken i det vi driver med. Det er et utrolig viktig arbeid. Dette er morgendagens kristenledere, sier Foss.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Vi må enten bygge eller legge ned campingen etter hvert, sier ImF-leder Erik Furnes.

Dimitri Cubrevic var en av mange kristne ungdommer som forlot området i Latvia der KVS-Bygland er engasjert, på jakt etter et bedre liv. Men han valgte å vende tilbake.

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Ivar Stensland (27) skal jobbe med både forsamlingsarbeid og barne- og ungdomsarbeid og prøve å integrere begge deler.

Etter alt å dømme vil det komme krav om at avstanden mellom «spikerteltene» på campingplasser må økes, men det skjer tidligst fra nyttår.

Copyright © Sambåndet 2017