Sambåndet

Fredag 18. august 2017
RSS

Medierosen til Katrine Moholt

 FIKK PRIS: Katrine Moholt mottar Medierosen høsten 2006 fra Familie & Medier. Selve prisen er en illustrasjon laget av Marvin Halleraker. Eivind Algrøy er prisutdeler.FOTO: ANNE-KARI VIK/KPK Av Kristelig Pressekontor (KPK) Det er den kristne medieorganisasjonen Familie & Medier som deler ut prisen. Den går til en person eller en redaksjon som har utmerket seg ved […]

Av admin. Publisert 24. oktober 2006.
  
FIKK PRIS: Katrine Moholt mottar Medierosen høsten 2006 fra Familie & Medier. Selve prisen er en illustrasjon laget av Marvin Halleraker. Eivind Algrøy er prisutdeler.
FOTO: ANNE-KARI VIK/KPK

Av Kristelig Pressekontor (KPK)

Det er den kristne medieorganisasjonen Familie & Medier som deler ut prisen. Den går til en person eller en redaksjon som har utmerket seg ved å holde frem positive verdier i mediebildet.
– Dette er virkelig oppmuntrende, en bekreftelse på det jeg selv har lagt vekt på i min rolle som programleder, sier Moholt.

Kjærlighet
– Moholt får prisen fordi ”Jakten på kjærligheten” ikke er jakten på det perfekte ytre, den smale midje eller den lykkelige karriere, sier redaktør i Familie & Medier, Eivind Algrøy.
Han mener at det kreves både dyktighet og mot for å hente frem vanlige folks interessante sider, slik Moholt har klart.
– I en medieverden som i økende grad fokuserer på at det perfekte mennesket er avgjørende for lykke, har hun evnet å få frem mangfoldet. Vi gir henne denne prisen som en oppmuntring og anerkjennelse av dette, sier Algrøy.

Åpenhet
Moholt får skryt for åpenhet i møte med menneskers ulike veivalg i livet. Folks rett til å velge annerledes er viktig for organisasjonen, som en motvekt til et ofte ”strømlinjeformet” mediebilde. 
– Programmet har løftet frem svært ulike personer og seere i hele landet har klart å identifisere seg med menneskene, mener Algrøy.

Naturlig
Medierosen deles ut vår og høst til en person eller en redaksjon som har utmerket seg i kampen for ”det gode i mediene”. Tidligere er prisen tildelt Egil Svartdahl fra Tv-pastoren og Søndagsåpent, og Erik Thorstvedt fra Heia Tufte. Tanken er å oppmuntre sentrale mediepersoner til å se at det nytter å løfte frem positive verdier.
– Vi ønsker å gå mot strømmen i en medieverden der både meninger og metoder kan være veldig markedsstyrte, sier Algrøy.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017