Sambåndet

Mandag 29. mai 2017
RSS

Lav terskel – mange stoler

 PLASS TIL ALLE: Therese Hellesøy og Grete Dåvøy Dale gjør klart for basar. De vil at det skal væreplass til alle i Rong Bedehus. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Egill J. Danielsen – Hvorfor sitte fire, fem personer på hvert bedehus når man kan være mange sammen til stormøte? Slik tenkte ildsjelene bak I.N.R.I-fellesskapet på […]

Av admin. Publisert 8. november 2006.

INRI-fellesskapet... 
PLASS TIL ALLE: Therese Hellesøy og Grete Dåvøy Dale gjør klart for basar. De vil at det skal være
plass til alle i Rong Bedehus.
FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Egill J. Danielsen

– Hvorfor sitte fire, fem personer på hvert bedehus når man kan være mange sammen til stormøte? Slik tenkte ildsjelene bak I.N.R.I-fellesskapet på Rong Bedehus i Øygarden utenfor Bergen.

1. oktober startet de opp. Første møte samlet 120 mennesker. Andre og tredje møte 60-80 personer. Therese Hellesøy og Grete Dåvøy Dale i initiativgruppen fikk nesten bakoversveis.

– At Gud skulle svare slik! Prosjektet er født i bønn. Vi er mange som har bedt for det kristne fellesskapet i Øygarden lenge. Nå ser vi at Gud virker. Dette er fantastisk, sier Therese Hellesøy.

Framgang
Hun tror det er stort behov for en indremisjonsforsamling med lav terskel i området. Vi ønsker at folk som vanligvis ikke går på møte skal føle seg hjemme her. Vi vil ha det høyt under taket, forklarer Therese, og viser til forsamlingens motto: «Her er det plass for alle».

Det hele begynte med en cellegruppe i januar 2005. Therese, Grete og to andre kvinner ba for vekst i Guds rike i nærområdet. Så begynte ting å skje. I løpet av halvannet år har denne cellegruppen blitt til fem grupper, som nå danner basis for I.N.R.I-fellesskapet.

– Det har vært en vanvittig vekst, sier damene, og innrømmer at det har gått så fort at formelle strukturer ikke er helt på plass ennå. Foreløpig ledes forsamlingen av et interimsstyre. Foruten Therese og Grete består det av Bente Guntveit, Kari S. Rong, Synnøve Voldsund og Martin Blom.
– Ikke akkurat mannsdominert styre dette?
– Jo, Martin veier opp for flere! ler Therese og Grete.

Bibelsk grunn
Kvinnene står sentralt i forsamlingen – også i det praktiske. Når Sambåndet møter dem holder de på å gjøre i stand til basar. De forteller om god respons – også fra eldre indremisjonsfolk i området.

– Også de opp i årene kommer på møtene. Noen synes kanskje at musikken er litt høy, men kommer igjen og støtter opp. Slik vil vi ha det; møtene skal være for alle.

Therese understreker at den nye  bedehussatsingen står på tradisjonell bibelsk grunn sammen med Øygarden Indremisjon. Forsamlingsdannelsen har skjedd i samråd med Nordhordland Indremisjon, som er kretsen de sokner til.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Dette er oppsiktsvekkjande og noko vi må forske meir på, seier forskar.

Det er flere reiseskildringer i Bibelen, og noen går faktisk over flere kapitler. Fascinerende lesning som gir oss et visst innblikk i hverdagen til Guds folk.

Etter å ha samarbeidet om felles søndagsmøter i cirka ti år går ImF og NLM på Vestnes et skritt lenger og danner en felles forsamling.

Han overtar lederstolen etter Arild Ove Halås som gir seg sommeren 2018.

Over ein periode på 20 år har har Magda Sæviks stiftelse fordelt over 13 millionar kroner på ulike lag og organisasjonar innom- og utanlands.

Copyright © Sambåndet 2017