Sambåndet

Lørdag 24. juni 2017
RSS

– Vis tydelig kristen profil

 BARNEHAGENE HAR EN VIKTIG OPPGAVE: – Vi skal være tydelige på hva vi formidler, sier Kari Lilleaasen. FOTO: KPK-ARKIV, HELGE JOHAN STAUTLAND Av Ole Andreas Husøy, KPK 140 styrere fra kristne barnehager over hele landet har torsdag og fredag vært samlet til konferanse på Gardermoen.I sitt foredrag på konferansen påpekte Lilleaasen at selv om det norske […]

Av admin. Publisert 19. januar 2007.

Kari Lilleaasen... 
BARNEHAGENE HAR EN VIKTIG OPPGAVE: – Vi skal være tydelige på hva vi formidler, sier Kari Lilleaasen.
FOTO: KPK-ARKIV, HELGE JOHAN STAUTLAND

Av Ole Andreas Husøy, KPK

140 styrere fra kristne barnehager over hele landet har torsdag og fredag vært samlet til konferanse på Gardermoen.
I sitt foredrag på konferansen påpekte Lilleaasen at selv om det norske samfunnet er blitt mer sekularisert, er tro likevel viktig og noe som står på dagsorden for mange.
– Jeg tror våre barnehager vil trenges framover – også i en tid med full barnehagedekning. Vi skal være frimodige i å markedsføre dem som barnehager med en klar kristen profil, og med profesjonalitet på dette. Vi skal være tydelige på hva vi formidler, og kunne stå for det, sa hun.

Foreldre ønsker hjelp
Norske barn vokser opp med barn fra andre kulturer. Disse barna har ofte betydelig bedre kunnskap om sin religion enn norske barn har.
– Foreldrene til disse barna følger opp og er bevisste på og stolte over sin egen religion. Her har vi noe å lære, sa Lilleaasen.
Hun tror mange foreldre velger å sende barna til kristne barnehager fordi de ønsker hjelp til å fortelle barn om Gud, samtale og svare på spørsmål.

Barns rettigheter
Lilleaasen mente at den reviderte rammeplanen for barnehagene, som trådte i kraft 1. august i fjor, styrker barnets rettigheter og henviser til barnekonvensjonen, blant annet når det gjelder barns rett til religionsutøvelse. Rammeplanen viderefører også barnas rett til å ha kjennskap til og kunnskap om kultur, fortellinger og sanger.
Nordmenn er ofte preget av en slags bluferdighet på dette området, og er redde for å gjøre overtramp. Lilleaasen oppfordret til frimodighet når det gjelder å formidle det kristne verdigrunnlaget:
– I våre barnehager skal barna få møte bibelfortellingene, sangene, bønnene og opplevelser knyttet til kirke og bedehus på en pedagogisk profesjonell måte, sa hun.
Kari Lilleaasen bad barnehagene være kreative og nytenkende – også på dette området.
KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På Kvinesdal bedehus planlegger ImF- og NLM-foreningene å danne forsamling.

Rallycrossfører Simon Wågø Syversen (24) har plassert henvisning til «Den lille bibel» på kanskje den viktigste sponsorplassen i fronten på bilen.

Med fare for å bli oppfattet som moralist og mørkemann tar jeg pennen fatt.

I sine 40 år som kristenlivsjournalist har Jan Arild Holbek vore oppteken av å ikkje meine noko offentleg. Det har han ikkje tenkt å slutte med no sjølv om han er blitt pensjonist.

Indremisjonskoret er svekket og må ta samling i bunn for å kunne gå videre.

Copyright © Sambåndet 2017