Sambåndet

Tirsdag 14. august 2018
RSS

Grunnstøting ødela tusenvis av bibler

England/Wales: Med stor iver har folk sanket og tatt med seg store kvanta av vin, sko, skjønnhetsprodukter, bildeler og BMW motorsykler fra stranda ved Branscobe i Devon, som følge av at skipet «Napoli» grunnstøtte der i forrige uke. Men en for mange mennesker langt mer verdifull del av den våte lasten har blitt liggende uten […]

Av admin. Publisert 5. februar 2007.

England/Wales: Med stor iver har folk sanket og tatt med seg store kvanta av vin, sko, skjønnhetsprodukter, bildeler og BMW motorsykler fra stranda ved Branscobe i Devon, som følge av at skipet «Napoli» grunnstøtte der i forrige uke.

Men en for mange mennesker langt mer verdifull del av den våte lasten har blitt liggende uten å ha blitt viet mye oppmerksomhet, nemlig 36 000 bibler på xhosa-språket, som briter flest naturlig nok ikke kan lese.

Biblene skulle til Sør-Afrika. De var sendt fra bibeltrykkeriet Jongbloed i Nederland , skulle ha ankomme havna i Sør-Afrika og Det Sørafrikanske Bibelselskap 5. februar. Bibelselskapet i Norge har mottatt rapporter om at en container som inneholder halvparten av biblene har falt overbord, og at resten for øyeblikket befinner seg om bord i skipet. Nyheten om uhellet skapte fortvilelse i Sør-Afrika. Xosa-språket er ett av Sør-Afrikas 11 offisielle språk og er morsmålet til nesten åtte millioner mennesker.

Mims Turley forteller at bestillingen var på 80 000 standardutgaver av bibler. Disse var ment å skulle dekke et akutt behov for xhosa-bibler i Sør-Afrika.

– Biblene var forsikret, men nå må Bibelselskapet greie seg med et sterkt redusert kvantum av bibler inntil flere kan bli trykt, forteller Mims Turley. Tapet er beregnet til mer en 600 000 kroner. KPK.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Forkynneren John Piper skrev to nye vers til den kjente sangen «Stor er din trofasthet» for å være komfortabel med at den skulle synges etter hans tale.

Kristne foreninger mottar hvert år 1,7 millioner kroner fra Grasrotandelen til Norsk Tipping. Hadde pengene vært gitt direkte i kollekten, ville summen vært 35 millioner kroner.

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, mener Dagbladet har brakt til torgs en antisemittisk karikaturtegning.

Er du interessert i Bibelens historie i blant annet Norge, er Nordisk bibelmuseum i Oslo stedet å oppsøke.

Odd Dubland samanliknar livsgjerninga til Hans Nielsen Hauge i Norge med ord Paulus brukte om Israels kong David.

Copyright © Sambåndet 2018