Sambåndet

Onsdag 17. januar 2018
RSS

Den viktigste inntekten

  FRONTER GIVERKAMPANJEN:Kjente ImF-fjes som Marit Stokken og Kjetil Fyllingen går i spissen for at ImF skal få flere faste givere. – Å gi med fast trekk er en vinn-vinn-situasjon. Bedre for deg, og bedre for misjonen, sier markedskonsulent Anja Ulveseth.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av EGILL J. DANIELSEN Den forrige regjeringens gavepakke til frivillige organisasjoner har […]

Av admin. Publisert 1. mars 2007.
   
FRONTER GIVERKAMPANJEN:
Kjente ImF-fjes som Marit Stokken og Kjetil Fyllingen går i spissen for at ImF skal få flere faste givere. – Å gi med fast trekk er en vinn-vinn-situasjon. Bedre for deg, og bedre for misjonen, sier markedskonsulent Anja Ulveseth.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av EGILL J. DANIELSEN

Den forrige regjeringens gavepakke til frivillige organisasjoner har betydd mye for ImF. I fjor kom det inn vel 1,3 millioner til Forbundet sentralt gjennom FGS-ordningen. Om man summerer samtlige kretser og sentralleddet, var denne spesifikke gaveinntekten hele 10,9 millioner kroner.

Gaveinntektene fra denne ordningen har økt jevnt og trutt siden den ble innført for om lag fem år siden. I fjor var økningen 21 prosent for ImF sentralt.

– For hovedkontoret utgjør dette fire stillinger. Man kan jo tenke seg hvordan situasjonen ville vært uten disse inntektene. Da ville misjonsarbeidet vært innskrenket for lenge siden, forklarer markedskonsulent Anja Ulveseth.

Økning hvert år
Totalt 2100 FGS-avtaler er tegnet som givere til ImF som helhet – om man summerer alle kretser. Forbundet sentralt har alene 442 giveravtaler, en økning på 162 bare siste år.

Anja ivrer for ordningen – ikke bare av hensyn til misjonen alene – men også fordi den gir orden for den enkelte giver:

– Mange kristne sliter med å få styr på givertjenesten. For alle disse er dette en super løsning. Du tegner avtale om fast månedlig trekk – og vips – så går alt av seg selv. Du merker knapt noe til det, og kommer ikke i fare for å «glemme å gi».

Hun understreker også at FGS gir en mye mer forutsigbar misjonsøkonomi, og gjør det letter for kretser og Forbundet å planlegge arbeidet.

Gi direkte til bedehuset
– Nå kan også lokalforeninger og bedehus innlemmes i FGS-ordningen. Du kan nå gi fast til din lokale forsamling – også det med skattefradrag. Så vidt jeg vet er ImF den eneste organisasjonen som tilbyr dette. Alle som ønsker informasjon kan kontakte ImF på telefon 56 31 42 40, sier Anja.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018