Sambåndet

Lørdag 17. mars 2018
RSS

Ungdomskonferanse i vekst

 BLE INSPIRERT: Fra venstre: Marianne Snekkevik, Annlaug Lande og Øystein Ryland var blant de 26 deltakerne på konferansen på Bibelskolen Bildøy.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av EGILL J. DANIELSEN – Dette er inspirerende. Ønsket mitt er å dra tilbake til skolen min og bidra til å styrke det kristne arbeidet der, sier Annlaug Lande (19) som […]

Av admin. Publisert 4. mars 2007.
  
BLE INSPIRERT: Fra venstre: Marianne Snekkevik, Annlaug Lande og Øystein Ryland var blant de 26 deltakerne på konferansen på Bibelskolen Bildøy.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av EGILL J. DANIELSEN

– Dette er inspirerende. Ønsket mitt er å dra tilbake til skolen min og bidra til å styrke det kristne arbeidet der, sier Annlaug Lande (19) som til daglig er elev ved Øytun Folkehøyskole i Alta.

Sammen med Marianne Snekkevik (19), Øystein Ryland (14) og 23 andre tenåringer, deltok hun nylig på den årlige misjonskonferansen for ungdom ved ImF-skolene. Temaet for konferansen som arrangeres på Bibelskolen Bildøy, var i år Kristent arbeid på vår skole. Når det gjelder akkurat det, er forskjellene store, skal vi tro de tre ungdommene:

– På vår skole er det ganske mye kristent arbeid. Jeg sitter i skolelagsstyret, og vi samler 40-50 personer regelmessig til lagsmøte, forteller Øystein. Han går på Danielsen Ungdomsskole Sotra.

Trenger fornyelse
Også Marianne Snekkevik forteller om mye møter og slikt på hennes skole, Framnes kristne videregående i Norheimsund:

– Jeg er miljøarbeider der, og deltar her sammen med tre elever fra vår skole. Vi ønsker å få inspirasjon, selv om vi allerede har mye kristent arbeid på skolen. Det er alltid bruk for fornyelse. Jeg føler vi har fått noen tips her på konferansen, særlig kurset med Helge Nilsen (bibelskolelærer, red. anm.) om hvordan vi kan bruke lek i forkynnelsen.

Annlaug fra Øytun, som er den som har reist lengst for å komme på konferansen, konstaterer at det er stor forskjell i det kristne arbeidet fra skole til skole.

– Det er nok mye mindre av den slags på folkehøyskolene. Der går det også kanskje flere uten kristen bakgrunn, og skolen får mer allment preg. Øytun ville ta tak i dette, og sendte meg og en annen elev hit på kurs. Det kan være hardt å jobbe med å bedre det kristne arbeidet, men er verd det likevel, sier Annlaug.

På årets konferanse fikk ungdommene undervisning av blant andre ImF-Ung-leder Kenneth Foss, forsamlingsleder Gunnar Ferstad og generalsekretær Karl Johan Hallaråker.

Kommet for å bli
Ansvarlig for konferansen er undervisningskonsulent Jostein Skutlaberg ved ImF-hovedkontoret. Han konstaterer at det i år deltar nøyaktig dobbelt så mange elever som i fjor, da arrangementet ble gjennomført for første gang.

– En økning fra 13 til 26 er kjempebra. Nå tror jeg vi kan si at dette blir et fast innslag.

Han forklarer at formålet er å inspirere til misjon. I fjor var fokuset på ytremisjon, i år handler det om internt arbeid på den enkeltes skole.

– Samtidig ønsker vi å styrke kontakten mellom ImF og skolene vi eier. Vi håper at de unge skal få øynene opp for hva Indremisjonen er. Kanskje dette kan være et lite bidrag til fremtidig rekruttering til både Forbundet og Bibelskolen Bildøy, sier Skutlaberg.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018