– Krisen redusert

  VED GODT MOT: – Flere nye faste givere har tegnet avtale, forteller Arild Ove Halås.(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av Ingjerd Våge Dette uttaler kretssekretær Arild Ove Halås etter at Nordmøre og Romsdal Indremisjon nylig avholdt ekstraordinært kretsmøte. Møtet var kalt sammen for å drøfte den økonomiske krisen som kretsen har stått i de senere årene. Tallene viser […]

   
VED GODT MOT: – Flere nye faste givere har tegnet avtale, forteller Arild Ove Halås.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Ingjerd Våge

Dette uttaler kretssekretær Arild Ove Halås etter at Nordmøre og Romsdal Indremisjon nylig avholdt ekstraordinært kretsmøte. Møtet var kalt sammen for å drøfte den økonomiske krisen som kretsen har stått i de senere årene. Tallene viser et samlet underskudd på 700.000 kroner for de to siste årene.

– I 2007 har vi budsjettert med ca 20.000 kroner i overskudd, men dette er etter at vi har hatt nedskjæringer på lønningssiden med ca 400.000 kroner siden 2005, sier Arild Ove Halås.

110 utsendinger var møtt fram på møtet, noe som betyr at de fleste foreninger var representert.

– Dette er med å bekrefte at folk ønsker å drive videre. Vi vil ikke kutte ned på leirarbeid og forkynnervirksomhet. Styrets løsningsforslag var derfor en bevisstgjøring rundt fast givertjeneste.

Løft
Etter helgens kretsmøte, ser det imidlertid ut som at situasjonen kan snu.

– Kretsmøtet gav oss et løft på 80.000 kroner i fast givertjeneste i året.

Flere har også meldt seg etter møtet. Av de 110 personene som var utsendt til kretsmøtet, var det 22 som var faste givere fra før.

– Mange aktive i ImF gir ikke nok, det er ikke nok med en hundrelapp i kollektkorgen, mener Halås.

Etter løftene om pengegaver på kretsmøtet ser Halås lysere på fremtiden.

– Er krisen avverget?
– Krisen er i alle fall et godt stykke på vei redusert. Vi er ved godt mot, men er fremdeles spent, sier Halås.

De siste årene har kretsen, i følge Halås, hatt en nøktern drift. De ansatte teller i dag 3,5 årsverk. Da er ikke de tilsatte ved de to leirstedene, som kretsen eier, regnet med. Til sammenligning hadde de for 15 år siden ansatte i tilsvarende ni årsverk. Nå håper Halås at økonomien bedrer seg, slik at de særlig kan styrke barne- og ungdomsarbeidet i kretsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.