Sambåndet

Fredag 18. august 2017
RSS

Trives blant bøker

BØKENES MANN: Terje Stusdal synes det er viktig å selge kristen litteratur. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Ingjerd Våge Terje Stusdal er nyansatt butikkleder ved bokhandelen Bok & Media Vestbok i hjerte av Bergen Sentrum. Tidligere var Bok & Media Bergen og Vestbok to selvstendige butikker, men inngikk en partneravtale i september i fjor. Det […]

Av admin. Publisert 26. mars 2007.
Terje Stusdal...
BØKENES MANN: Terje Stusdal synes det er viktig å selge kristen litteratur. FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Ingjerd Våge

Terje Stusdal er nyansatt butikkleder ved bokhandelen Bok & Media Vestbok i hjerte av Bergen Sentrum. Tidligere var Bok & Media Bergen og Vestbok to selvstendige butikker, men inngikk en partneravtale i september i fjor. Det var ikke marked for to kristne bokhandlere i sentrum. Før fusjonen jobbet Stusdal som daglig leder i Bok & Media Bergen. 

– Hva er din visjon for bokhandelen?
– Vi ønsker å være en møteplass for kundene. Her skal det være godt å være. Vi driver ikke bare med salg, men håper at kundene skal få kjenne på en ro og stillhet i butikken. Flere har sagt at det er godt å komme inn her, og hvis vi har tid, slår vi gjerne av en prat. I tillegg vil vi også spre kristen litteratur, sier Terje Stusdal.

– Hvordan merker dere overgangen fra å være to butikker til en?
– Nå når vi er alene i sentrum har vi en større kundemasse. Vi selger kanskje mer frikirkelige bøker enn tidligere, sier Stusdal og legger til at det er en overvekt av kvinner blant kundene.
– Varelageret fra Bok & Media Bergen er også flyttet over, så vi har noe endret utvalg. Men til syvende og sist er det hva kunden vil kjøpe, som bestemmer hva vi skal ha i butikken sier den nye lederen.  

– Hva har skjedd med de andre ansatte i Bok & Media Bergen?
– Siden butikken ble nedlagt, måtte de andre ansatte finne seg ny jobb. Det er bare jeg som har blitt flyttet over til Bok & Media Vestbok, sier Stusdal.
39-åringen er gift, har tre barn og er bosatt i Bergen. Han har tilhørighet til Pinsekirken Tabernaklet.

Bok & Media Vestbok
– Vestbok ble først opprettet i 1911.
– Har en årlig omsetning på ca 10 millioner kroner.
– Butikken går med overskudd.
– De har 8 ansatte fordelt på ca 6 årsverk.
– Gjennomsnittskunden er kvinner mellom 35-45 år.
– Eiere er ImF 51%, Bok & Media 15 %, kretser/byforsamlinger og private personer 35 %.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Gaven fra en anonym lottovinner brukes til å ruste opp Fjell-Ly.

Etter en tids leting har ImF Midthordland nå fått ansatt en ny barne- og ungdomsleder.

Begrepsbruken til et muslimsk trossamfunn har gjort det nødvendig for NLM-forsamlingen i Kristiansand å presisere ståstedet sitt.

Arkeologer tror el-Araj er svaret på hvor Peters hjemby, Betsaida, lå.

Ein tanke om at det finst ein Gud som vart menneske til frelse for verda, vart for stor til at kunnskapsminister Tormod Røe Isaksen kunne tru.

Copyright © Sambåndet 2017