Sambåndet

Mandag 19. mars 2018
RSS

Trives blant bøker

BØKENES MANN: Terje Stusdal synes det er viktig å selge kristen litteratur. FOTO: EGILL J. DANIELSEN Av Ingjerd Våge Terje Stusdal er nyansatt butikkleder ved bokhandelen Bok & Media Vestbok i hjerte av Bergen Sentrum. Tidligere var Bok & Media Bergen og Vestbok to selvstendige butikker, men inngikk en partneravtale i september i fjor. Det […]

Av admin. Publisert 26. mars 2007.
Terje Stusdal...
BØKENES MANN: Terje Stusdal synes det er viktig å selge kristen litteratur. FOTO: EGILL J. DANIELSEN

Av Ingjerd Våge

Terje Stusdal er nyansatt butikkleder ved bokhandelen Bok & Media Vestbok i hjerte av Bergen Sentrum. Tidligere var Bok & Media Bergen og Vestbok to selvstendige butikker, men inngikk en partneravtale i september i fjor. Det var ikke marked for to kristne bokhandlere i sentrum. Før fusjonen jobbet Stusdal som daglig leder i Bok & Media Bergen. 

– Hva er din visjon for bokhandelen?
– Vi ønsker å være en møteplass for kundene. Her skal det være godt å være. Vi driver ikke bare med salg, men håper at kundene skal få kjenne på en ro og stillhet i butikken. Flere har sagt at det er godt å komme inn her, og hvis vi har tid, slår vi gjerne av en prat. I tillegg vil vi også spre kristen litteratur, sier Terje Stusdal.

– Hvordan merker dere overgangen fra å være to butikker til en?
– Nå når vi er alene i sentrum har vi en større kundemasse. Vi selger kanskje mer frikirkelige bøker enn tidligere, sier Stusdal og legger til at det er en overvekt av kvinner blant kundene.
– Varelageret fra Bok & Media Bergen er også flyttet over, så vi har noe endret utvalg. Men til syvende og sist er det hva kunden vil kjøpe, som bestemmer hva vi skal ha i butikken sier den nye lederen.  

– Hva har skjedd med de andre ansatte i Bok & Media Bergen?
– Siden butikken ble nedlagt, måtte de andre ansatte finne seg ny jobb. Det er bare jeg som har blitt flyttet over til Bok & Media Vestbok, sier Stusdal.
39-åringen er gift, har tre barn og er bosatt i Bergen. Han har tilhørighet til Pinsekirken Tabernaklet.

Bok & Media Vestbok
– Vestbok ble først opprettet i 1911.
– Har en årlig omsetning på ca 10 millioner kroner.
– Butikken går med overskudd.
– De har 8 ansatte fordelt på ca 6 årsverk.
– Gjennomsnittskunden er kvinner mellom 35-45 år.
– Eiere er ImF 51%, Bok & Media 15 %, kretser/byforsamlinger og private personer 35 %.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Påskemusikalen «Lys, lys levende» trekker linjene mellom Jesus og det første påskelammet.

I Pakistan har Anjum Naz Sandhu (62) i to år hatt en dødsdom for blasfemi hengende over seg. Denne uken ble han frikjent i høyesterett.

Konfirmanter fra ImF Straume har vært på tur til Kenya, og noen av dem vil gjerne reise tilbake.

Det kan være sunt å kjenne på moralsk skam, og denne positive siden av skam kommer ikke fram i NRK-serien med samme navn, mener fagfolk.

Vik bedehusforening har vedtatt å opprette forsamling i 2019.

Copyright © Sambåndet 2018