– Gi barna den oppståtte Jesus!

 OPPSTANDELSEN: – Barna må ikke få inntrykk av at det er slutt med Jesu død på korset, sier  Magnhild Søsveen. (FOTO: ÅSE JOHANNE STIE, KPK) Av Åse Johanne Koppang Stie Magnhild Søsveen er klar på at påsketekstene er sentrale også for den yngre garde. – Det er mye vi kan gripe fatt i, mener teologen […]

  
OPPSTANDELSEN: – Barna må ikke få inntrykk av at det er slutt med Jesu død på korset, sier  Magnhild Søsveen.
(FOTO: ÅSE JOHANNE STIE, KPK)

Av Åse Johanne Koppang Stie

Magnhild Søsveen er klar på at påsketekstene er sentrale også for den yngre garde.
– Det er mye vi kan gripe fatt i, mener teologen som jobber på Bibelskolen i Grimstad og som er opptatt av forkynnelse i møte med barn.

– En av de viktige sidene ved påsken er å formidle at Jesus med sin død og oppstandelse reparerte noe som var ødelagt mellom Gud og mennesker. Her kan vi som formidlere ta fram historien om det store og tykke tempel-teppet som revnet akkurat i det Jesus døde på korset. Det som skjedde, er for meg et sterkt symbol på at når vi tror på Jesu oppstandelse, kan vi få leve i nærkontakt med Gud.

Søsveen fastslår at Det nye testamente har mange gode påskefortellinger som kan være utgangspunkt for flere andakter rundt høytiden. I den forbindelse har hun stor tro på formidling gjennom symboler: – Vi kan bruke anledningen til å lære barn litt om nattverden ved hjelp av oblaten for eksempel, eller vi kan bruke en tornekrone og snakke litt om ” Jesus som konge eller Kongen”.

Særlig det tomme korset er for Søsveen egnet for dialog og forkynnelse. Dette fordi det med tydelighet viser at han ikke lenger er død – Jesus lever!
Hun vet at enkelte barn har fått inntrykk av at påsken slutter ved at Jesus døde.
– Vi må alltid være oss bevisst at forkynnelsen understreker at Han sto opp og lever også i dag! Påskens under MÅ med!

KPK.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.