Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS

Friskt og nytt på Campen

 FULL FART: Tilbudene er mange til barn og unge som besøker Lyngdal Bibelcamp i sommer. (FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV) Av Ingjerd Våge Bibelcampen feirer denne sommeren 40 år, samtidig som opplegget fornyes. Særlig er det mye nytt på ungdomsfronten: – Denne sommeren vil det være to ungdomsarbeidere hver uke. De har blant annet ansvar for bibeltimene, som […]

Av admin. Publisert 12. april 2007.

  
FULL FART: Tilbudene er mange til barn og unge som besøker Lyngdal Bibelcamp i sommer.
(FOTO: SAMBÅNDET/ARKIV)

Av Ingjerd Våge

Bibelcampen feirer denne sommeren 40 år, samtidig som opplegget fornyes. Særlig er det mye nytt på ungdomsfronten:
– Denne sommeren vil det være to ungdomsarbeidere hver uke. De har blant annet ansvar for bibeltimene, som kalles «hør og gjør». Bibeltimene har et tema gjennom hele uken, da kan vi gå i dybden, samtidig som vi vil konkretisere hvordan dette påvirker våre liv, forteller ungdomsarbeider Thore Søvik begeistret.

Fart og smykker
«Action-dag» for tenåringer er også nytt av året, det vil bli arrangert hver onsdag og fredag.
– På en Action-dag velger man et seminar eller kurs, hvor det vil være egen instruktør med. Aktivitetene vil variere fra uke til uke, men kan være fjellklatring, golf, videoproduksjon, smykkelaging, fotball og volleyball. Vi tar det beste fra alt, og rendyrker camp, sier Søvik.
Hver kveld kan livet nytes i Johannes Åpenbar. Kafèen vil holde til i drivhuset, som blir pusset opp av KVS før sommeren. Det lages til egen kaffebar og selges småretter.
– Det skal være som Patmos i drivhuset, lover ungdomsarbeideren.

Forlatt av foreldre
For de tenåringene som ikke ønsker å dele campingvogn med mor og far, vil det legges til rette for et eget område på campen hvor alle ungdommene kan bo.
– Området kalles «Lost». Vi ser for oss forlatt ungdom i et hjørne på grensen av campen, sier en
entusiastisk Søvik.
Barnearbeidet satser også stort dette året. Her vil det være tolv arbeidere hver uke, det er det dobbelte av i fjor. Nytt av året er blant annet et eget opplegg for barn mellom 0-2 år.

Ikke bare parkering
– Samlingen vil være spesielt tilrettelagt for disse barna, det skal ikke bare være barneparkering, sier Kjersti Hauge Foss, som er prosjektansvarlig for barnearbeidet.
Visjonen for arbeidet er at barna skal få møte verdens beste venn, Jesus, på campen. Hvert år er ca 500 barn innom campen, og Kjersti håper like mange finner veien denne sommeren.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018