Sambåndet

Torsdag 18. januar 2018
RSS

Kristen egypter løslatt

  SATT FRI: Hussein el-Akkad er løslatt etter at det ble organisert en brev- og e-postaksjon til støtte for hans sak.(FOTO: KPK/ARKIV) Av Ole Andreas Husøy Brev- og e-postaksjon førte fram: En av Åpne Dørers medarbeidere i Egypt har gitt beskjed om at el-Akkad nå er gjenforent med sin familie. El-Akkad har hatt en vanskelig […]

Av admin. Publisert 22. mai 2007.
   SATT FRI: Hussein el-Akkad er løslatt etter at det ble organisert en brev- og e-postaksjon til støtte for hans sak.
(FOTO: KPK/ARKIV)

Av Ole Andreas Husøy

Brev- og e-postaksjon førte fram: En av Åpne Dørers medarbeidere i Egypt har gitt beskjed om at el-Akkad nå er gjenforent med sin familie. El-Akkad har hatt en vanskelig tid i fengselet, men rapportene sier at han er ved godt mot og at han har bevart troen.
Den tidligere imamen ble arrestert 6. april 2005 etter at han hadde konvertert fra islam til kristen tro. Gjennom mange år var han imam i en moské og en aktiv deltaker i et muslimsk brorskap. Han var også forfatter av en lærebok i islamsk teologi.

I over to år holdt egyptiske myndigheter ham fengslet uten lov og dom, og de gav aldri noen begrunnelse for hvorfor de holdt ham innesperret i et strengt bevoktet fengsel.
I håndskrevne lapper som el-Akkad greide å få smuglet ut av fengslet, erklærte han at han satt fengslet fordi han hadde «fornærmet islam» ved å bli en kristen.

Åpne Dører i Norge er svært glad for løslatelsen. Organisasjonen sier at det ikke er så ofte man opplever positive resultater av brev- og e-postaksjoner så raskt som dette. Trolig har dette sammenheng med at el-Akkad ikke hadde fått noen dom, og at det derfor var lettere å løslate ham enn om han var domfelt. Etter at Åpne Dørers støttespillere i Norge og flere andre land sendte brev og e-poster til egyptiske ambassader, har myndighetene trolig følt at belastningen ved å holde ham fengslet ble for stor. KPK

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018