Sambåndet

Lørdag 22. juli 2017
RSS

Blomstertakk for forlik

 ENDELIG GOD STEMNING: Generalsekretær Torgeir Flateby (i midten) delte ut blomster til statsminister Jens Stoltenberg og KrF-leder Dagfinn Høybråten i Stortingets vandrehall onsdag. (FOTO: OLE ANDREAS HUSØY/KPK) Av Ole Andreas Husøy Flateby sier at det opprinnelige forslaget fra regjeringen til ny lov ville vært en katastrofe for mange av de kristne skolene. Ikke bare her […]

Av admin. Publisert 23. mai 2007.
  
ENDELIG GOD STEMNING: Generalsekretær Torgeir Flateby (i midten) delte ut blomster til statsminister Jens Stoltenberg og KrF-leder Dagfinn Høybråten i Stortingets vandrehall onsdag.
(FOTO: OLE ANDREAS HUSØY/KPK)

Av Ole Andreas Husøy

Flateby sier at det opprinnelige forslaget fra regjeringen til ny lov ville vært en katastrofe for mange av de kristne skolene. Ikke bare her i landet, men også for norske skoler som misjonen driver for misjonærbarn i utlandet.
Han karakteriserer forliket som er oppnådd mellom regjeringspartiene og KrF som meget gode nyheter for Kristne Friskolers Forbund og de kristne friskolene. Han sier det er klart bedre enn det man turde håpe på da lovforslaget ble lagt fram, men at endringene er helt i tråd med de synspunkter KFF har holdt fram i lobbyarbeidet.
– Vi mener at regjeringspartiene har strukket seg svært langt i forhold til forslaget de sendte Stortinget. Det må ha vært svært viktig for dem å få KrF med for å skape bredde bak loven. Det har også vi opplevd i møte med regjeringspartienes representanter, sier Flateby til KFFs nettside.
Han berømmer KrF for å ha gjort en målrettet og svært betydningsfull jobb. Særlig saksordfører Dagrun Eriksen får ros for den jobben hun har gjort.

Forbedringer
Blant de viktige forbedringer Flateby trekker fram er følgende:
• Lovgiver tar ansvar for utenlandskolene til misjonsorganisasjonene. Skolene får starte opp og drive med lavere elevtall og det åpnes for en viss desentralisert virksomhet. En rekke skoler som misjonen driver for norske barn ville mistet statsstøtten på grunn av for lavt elevtall dersom regjeringens opprinnelige forslag var blitt vedtatt. Det ville betydd flere millioner i ekstrautgifter for flere misjonsorganisasjoner.
• Videregående skoler er sikret rett til å ta inn voksne som i dag. Tre kristne skoler som regelrett kunne bli nedlagt, får dermed fortsette. Det gjelder blant andre Danielsen intensivgymnas i Bergen.
• Kristne skolers mulighet til å ivareta sin egenart blir betydelig bedre.

– Men alle ønsker er vel ikke oppfylt gjennom kompromisset?
– Det er klart at flere ting kunne vært enda bedre. Vi tenker for eksempel på at skolenes mulighet til å ha inntekter fra annen virksomhet i skolen, kunne vært utvidet og at det for alle bibelskolene kunne ha foreligget en endelig løsning allerede nå. Skolene skulle også absolutt hatt tilskudd til dekning av sine husleie- eller kapitalutgifter. Men på en dag som denne gleder vi oss over det vi har oppnådd, sier Torgeir Flateby. KPK

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Vi må enten bygge eller legge ned campingen etter hvert, sier ImF-leder Erik Furnes.

Dimitri Cubrevic var en av mange kristne ungdommer som forlot området i Latvia der KVS-Bygland er engasjert, på jakt etter et bedre liv. Men han valgte å vende tilbake.

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Ivar Stensland (27) skal jobbe med både forsamlingsarbeid og barne- og ungdomsarbeid og prøve å integrere begge deler.

Etter alt å dømme vil det komme krav om at avstanden mellom «spikerteltene» på campingplasser må økes, men det skjer tidligst fra nyttår.

Copyright © Sambåndet 2017