Sambåndet

Torsdag 18. januar 2018
RSS

Studierådet jubilerer

 STUDIEGRUPPE: Det er mange måter å komme sammen for å studere på. (FOTO:NKrS) Av Vilhelm Viksøy Studierådet er inne i en positiv utvikling, forteller de i en pressemelding i anledning jubileet. På siste årsmøte ble 6 nye medlemsorganisasjoner lagt til fellesskapet og NKrS har nå 31 medlemsorganisasjoner. Registrert studieaktivitet så langt i år ligger foran […]

Av admin. Publisert 26. mai 2007.
  
STUDIEGRUPPE: Det er mange måter å komme sammen for å studere på. (FOTO:NKrS)

Av Vilhelm Viksøy

Studierådet er inne i en positiv utvikling, forteller de i en pressemelding i anledning jubileet. På siste årsmøte ble 6 nye medlemsorganisasjoner lagt til fellesskapet og NKrS har nå 31 medlemsorganisasjoner.

Registrert studieaktivitet så langt i år ligger foran fjoråret, dels på grunn av økte timesatser. Men stadig opplever Studierådet at folk ikke er klar over eller ikke har tenkt over at deres aktivitet kan være støtteberettiget, skriver de.
 
I fjor ble det utbetalt støtte til vel 50 000 studietimer på over 2000 tiltak og det deltok ca. 22 500 personer. Rogaland er det fylke med størst aktivitet. 56 % er registrert som grupper og 44 % som kurs. 45 % av tiltakene er registrert under menighetene i Den norske kirke. Av organisasjonene er Norges KFUK/M og Normisjon de største med henholdvis 12,4 % og 11 %.

Studierådet forsøker også å være en pådriver ovenfor forlag og organisasjoner i arbeidet med å utvikle godt studiemateriell. Særlig når det gjelder rent bibelstudiemateriell, ønsker de seg et større utvalg og har satt av noen midler til pedagogisk utviklingsarbeid som fordeles etter søknad blant medlemsorganisasjonene. Videre er de med på å prioritere søknader til departementets midler til pedagogisk utviklingsarbeid, og i år fikk KRIK, Krisen Idrettskontakt kr. 122 500,- til et prosjekt kaldt ”Å brenne for noe uten å bli utbrent”.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

Britt Helen Opstad slutter i Bergen Kristne Bokhandel.

Dagen-redaktør Kari Fure mener man må tørre å snakke om de undertrykkende elementene som finnes i islam.

Copyright © Sambåndet 2018