Sambåndet

Mandag 23. juli 2018
RSS

Studierådet jubilerer

 STUDIEGRUPPE: Det er mange måter å komme sammen for å studere på. (FOTO:NKrS) Av Vilhelm Viksøy Studierådet er inne i en positiv utvikling, forteller de i en pressemelding i anledning jubileet. På siste årsmøte ble 6 nye medlemsorganisasjoner lagt til fellesskapet og NKrS har nå 31 medlemsorganisasjoner. Registrert studieaktivitet så langt i år ligger foran […]

Av admin. Publisert 26. mai 2007.
  
STUDIEGRUPPE: Det er mange måter å komme sammen for å studere på. (FOTO:NKrS)

Av Vilhelm Viksøy

Studierådet er inne i en positiv utvikling, forteller de i en pressemelding i anledning jubileet. På siste årsmøte ble 6 nye medlemsorganisasjoner lagt til fellesskapet og NKrS har nå 31 medlemsorganisasjoner.

Registrert studieaktivitet så langt i år ligger foran fjoråret, dels på grunn av økte timesatser. Men stadig opplever Studierådet at folk ikke er klar over eller ikke har tenkt over at deres aktivitet kan være støtteberettiget, skriver de.
 
I fjor ble det utbetalt støtte til vel 50 000 studietimer på over 2000 tiltak og det deltok ca. 22 500 personer. Rogaland er det fylke med størst aktivitet. 56 % er registrert som grupper og 44 % som kurs. 45 % av tiltakene er registrert under menighetene i Den norske kirke. Av organisasjonene er Norges KFUK/M og Normisjon de største med henholdvis 12,4 % og 11 %.

Studierådet forsøker også å være en pådriver ovenfor forlag og organisasjoner i arbeidet med å utvikle godt studiemateriell. Særlig når det gjelder rent bibelstudiemateriell, ønsker de seg et større utvalg og har satt av noen midler til pedagogisk utviklingsarbeid som fordeles etter søknad blant medlemsorganisasjonene. Videre er de med på å prioritere søknader til departementets midler til pedagogisk utviklingsarbeid, og i år fikk KRIK, Krisen Idrettskontakt kr. 122 500,- til et prosjekt kaldt ”Å brenne for noe uten å bli utbrent”.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Ambassadøren kom ikke, men Lyngdal Bibelcamp markerte likevel Israels 70-årsdag.

Det er ingen selvfølge at det er alkoholfritt i kristne sammenhenger, påpeker IOGT.

TILBAKEBLIKK – DNA-KONFERANSEN «Ta oss til ethvert sted der det er barn». Slik lyder Awanas bønn til Gud. Og de blir bønnhørt.

KOMMENTAR: Det er grunn til å være skuffet over at Israels ambassade i Norge takket nei til invitasjonen om å være representert under israelsmarkeringen på Lyngdal bibelcamp lørdag.

Israel som moderne stat er 70 år, og lørdag blir det bursdagsfest på Lyngdal Bibelcamp.

Copyright © Sambåndet 2018